Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, tarihi M.Ö 5000'li yıllara dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sivas'a gidiyor.

Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta
Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta
GİRİŞ 12.01.2024 17:08 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:08

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta kendine has lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Sivas'tan izleyicisinin karşısına çıkıyor.  Sivas turuna iskelede türkülerle başlayan Kürşat, daha sonra Sivas'ın el emeği yöresel ürünlerinin içinde olduğu çeyiz sandığını izleyenleriyle paylaştı. Kürşat daha sonra kooperatifte kadınların yaptığı el dokuması ürünleri inceledi ve hayran kaldı. Sivas'ın meşhur kangal köpeği Duman ile tanışan Kürşat, kangalın iri cüssesini görünce şaşkına döndü. Daha sonra antika saat satan bir esnafa uğrayan Kürşat, 150 yıldır durmadan çalışan antika saatin hikayesini merakla dinledi. Sonrasında antika gramafonda türkü dinleyen Kürşat, adeta duygusal bir yolculuğa çıktı. 

Sivas gezisine müze ziyaretiyle devam eden Kürşat, 93 Harbi olarak anılan 1854 Kırım Savaşı sırasında göç edenlerin eşyalarını inceledi ve adeta o dönemlere yolcuk etti. Son olarak Sivas'a özel bir lezzet olan ve kesme çorba ya da bacaklı çorba olarak da çorbanın yapımına eşlik etti ve tarifini izleyenleriyle paylaştı. Sivas'ın meşhur pehli yemeğinin yapım aşamalarını ve eşsiz lezzetini ekranlara taşıyan Kürşat, herkesi bu lezzeti tatmaya davet etti.

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor