Hamaney'den Cumhurbaşkanı Ruhani'ye mektup

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi "ABD'nin hilelerine" karşı uyardı.

Hamaney'den Cumhurbaşkanı Ruhani'ye mektup
Hamaney'den Cumhurbaşkanı Ruhani'ye mektup
GİRİŞ 19.01.2016 14:48 GÜNCELLEME 19.01.2016 15:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, nükleer anlaşma sürecinde ülkeye uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından Ruhani'nin Hamaney'e hitaben yazdığı mektuba cevap olarak kaleme aldığı mektubunda Hamaney, Ruhani'nin şahsında Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve nükleer müzakere heyetini kutladı.

Karşı tarafın taahhütlerini yerine getirmesi konusuna dikkat edilmesine gerektiği belirtilen mektupta, ABD'li yetkililerin son günlerde yaptıkları açıklamalara kuşkuyla yaklaşılması gerektiğine yer verildi.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Ülke ekonomisinin sorunlarının giderilmesinde ekonomik yaptırımların kaldırılması yeterli değildir. Yetkililer bu alanda çaba sarf etmelidir. Bir kez daha vurguluyorum, başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin taahhütlerini yerine getirme konusuna ve hilelerine diğerlerinde olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmelidir."

Ruhani Hamaney'e hitaben yazdığı dünkü mektubunda, dini lidere nükleer müzakereler sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür etmişti.

YORUMLAR 14
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    bati dunyasi 40 yildir irana cesitli yaptirimlar yapmislar ve bunca sene irana bir kursun bile satmamislar iraniysa tamamen kendi imkanlarina dayanarak hepsine kafa tutmus simdiyse hepsini kandirdi ve amborgolar kalkdigi icin ne yapacagini gorecekler ki hepsini rezil edecek .
    Cevapla
  • ersin varol 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun irana...Ne demişler?Bükemediğin bileği öpeceksin.O yüzden amerika çırpınıyor.
    Cevapla
  • hakan soyer 8 yıl önce Şikayet Et
    İran olmasaydı,türkiyeyi bitirebilirlerdi.İran ortadoğunun en önemli demirbaşıdır.Batının enerji kaynakları tükeniyor,ve batı ülkeleri yeni enerji kaynakları bulmaya çalışıyorlar.İran onların hayaliydi.Ama iran onların bu emellerini,süratlarına tokat gibi vurdu.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Hamaneyin bir fetvası şu şekildedir.Kim ki ehli beyt için kötü söz söyle ve onlara hakaret edere,ister şii olsun ister sunni kafirdir demiştir.Mezhebi ne olursa olsun kimse peygamber efendimizin ailesine sülalesine sövemez,söverse dinden çıkar demiştir. Hamaney hakkında yanlış konuşanlar,önce araştırsınlar.
    Cevapla
  • mazdur 8 yıl önce Şikayet Et
    Imamizsin ey hamaney
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?