Ayaktaki nasır nasıl geçer: Evde en etkili nasır tedavisi, nasır kökü çıkarma yöntemi!

Nasır, el ya da ayak derisinde sürtünme ve baskı gibi etmenlerden ötürü tahriş olmasıyla beraber oluşum gösterir. İltihaplı nasır bazı koşullarda son derece ağrılı bir biçimde kendini göstererek hayatı zehir eder. Vücut derisinin savunma mekanizmasını aktif hale çevirerek kendini koruma almasının bir sonucudur. İşte, el ve ayaktaki nasır için evde tedavi yöntemleri ve nasır kökü çıkarma yöntemleri...

Ayaktaki nasır nasıl geçer: Evde en etkili nasır tedavisi, nasır kökü çıkarma yöntemi!
Ayaktaki nasır nasıl geçer: Evde en etkili nasır tedavisi, nasır kökü çıkarma yöntemi!
GİRİŞ 06.02.2023 12:11 GÜNCELLEME 06.02.2023 12:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İnsan vücudunda bulunan el, ayak ve parmak gibi bölgelerin derisi devamlı surette sürtünme, baskı ve basınç gibi faktörlere maruz kaldığı takdirde Nasır oluşumundan söz edebilmek mümkündür. İlk etapta bu problemi yaşayan kişilerde yalnızca estetik açıdan problem çıkarmakla birlikte, ilerlemesi halinde de son derece ağrılı ve can yakıcı bir sonuca doğru evrilmektedir.

Peki, derinin savunma mekanizmasını devreye geçirmesi ile beraber kendini koruma altına almak adına mevcut katmanlarının sayısını giderek artırdığı bir sağlık problemi olan Nasır kökü nasıl çıkarılır & alınır? Gündelik yaşam rutinimizin sekteye uğramasına sebebiyet veren Nasırdan nasıl kurtuluruz, belirtileri nelerdir? İşte cinsiyet, yaş grubu ve fiziksel özellik fark etmeksizin hemen herkesin hayatının herhangi bir döneminde yaşayabileceği ve şayet ağrısı da hissediliyorsa zaman içerisinde dayanılmaz bir acıya dönüşebilen sağlık problemi olan Nasır evde tedavi yöntemleri...

Nasır, cildimizin karşılaştığı olumsuz dış etkenler sonucunda kendini koruma altına alması nedeniyle oluşum gösteren ve toplumda yaygın bir şekilde görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu problemi yaşayan kişiler kimi durumda herhangi bir ağrı veya acı hissetmez, ancak ileri boyuta taşınması durumunda sinir uçlarına baskı yaparak ayakta durmamızı ve yürümemizi son derece zorlaştırmaktadır. 

NASIR NEDİR? NASIR NEDEN OLUR?

Nasır sürtünme ya da baskı nedeniyle ciltte oluşan tahriş sonucunda, derinin korunma amaçlı kalınlaşmasıyla meydana gelir. Ölü ve katı deri tabakası olarak da adlandırılabilir. Ellerde, ayaklarda ya da vücutta tekrarlanan bir sürtünmenin olduğu her yerde meydana gelebilir.

Nasır neden olur, Nasır nedenleri sorusunun başlıca yanıtı cilt üzerine uygulanan basınç, ağırlık ve sürtünmedir. Cildin tahriş olmasını ve yara oluşumuna karşı vücudumuzun bir tepkimesidir. Deri kalınlaşarak kendini korumaya alır.

Nasır probleminin en çok ayaklarda meydana gelmesinin sebebi kişinin kullandığı ayakkabının ayağına büyük ya da küçük gelip tam oturmamasıdır. Nasır sıkı ayakkabı kullanılması, fazla yüksek topuklu ayakkabı tercih edilmesi veya uzun süre ayakta durulması doğrultusunda oluşan bir sorundur.

Ellerdeki nasır da genel olarak inşaat işçisi, marangoz, boksör, şoför gibi işçilerle ellerini oldukça fazla kullanan müzisyenlerde görülür. 

Anormal yürüyüş şekilleri, uzun süre ayakta kalmak veya ayaklarınızı kullandığınız tekrarlı aktiviteler (sporda olduğu gibi) de ayağa uygulanan baskı yüzünden nasıra yol açabilir.

Giyilen yada takılan aparatların aynı yere uzun süre sürtünmesi, çıplak ayakla uzun süre yürümek, yanlış şekilde yürümek, yanlış bir hareketi çok sık yapmak ve derinin belli bir bölümünün uzun süre aşırı basıca maruz kalması nasırın nedenleri arasındadır.

nasır nedir, nasırdan nasıl kurtuluruz evde tedavi yöntemleri

NASIR BELİRTİLERİ NELERDİR?

*Sertleşmiş hafif yumrulaşmış bir doku

*Sertleşen derinin etrafında iltihap

*Cildin altında hassasiyet ya da acı

*Ciltte kalınlaşmış, sert bir doku

*Kuru, pul pul dökülen cilt

NASIRDAN NASIL KURTULURUZ? NASIRDAN KURTULMANIN VE KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

->Ayaklar düzenli olarak nemlendirilmeli

->Pamuklu çorap ve ayağı terletmeyen çorap olmalıdır.

->Nasır temizlemesi içi ponza taşı ve törpü yardımıyla günlük temizleme işlemi yapılmalıdır.

->Ayakların kuru kalmasına özen gösterilmeli

->Ayakkabı içerisinin rahat olmasına özen gösterilmeli

->Nasır oluşmuş dönemde ayakkabı seçimine dikkat edilmeli bu kısma çok fazla temas etmeye ayakkabı seçilmelidir.

->Aynı zamanda badem yağı sürülerek nasırın yumuşamasını sağlanabilir

->Kızartma, kırmızı et, kafein, şeker ve katkılı gıdalardan uzak durulmalı

->Ayaklar ılık suda bekletilmelidir ve bu işlem her gün tekrarlanmalıdır.

->Yeterli vitamin alınmalı

->Ayaklar daima temiz tutulmalı

->6 santimetreden uzun topuklu ayakkabılar giyilmemeli

->Dar ayakkabılar giyilmemeli

nasır neden olur belirtileri tedavisi

NASIRA NE İYİ GELİR? NASIRA NASIL GEÇER?

Ananas kabuğunda, nasırları yumuşatmaya ve deriden ayırmaya yardımcı olan bazı enzimler bulunur. Bir parça taze ananası etkilenen bölgeye koy ve bir parça temiz bezle bağla. Bunu bir hafta boyunca her gün yap. Nasırlarına ananas suyu da sürebilirsin.

Birkaç damla suyun içine birkaç tane aspirin karıştırarak koyu bir macun kıvamında karışım yapılır. Nasırın üzerine bu aspirin macunu sürülür ve bir bandaj ile kapatılarak gece boyunca bekletilir. Bu işlem nasır kaybolana kadar sürekli tekrarlanmalıdır.

Ayakkabı vurmasının yanı sıra nasıra sebep olan şeylerden biri de ayak terlemesidir. Ayakların terlemesini önleyecek en doğal ürün ise mısır nişastası. Ayaklarınızı temizledikten sonra kurulayın ve tüm parmaklarınıza nişastayı dökün. Rutubeti alan bu yöntem ayakların kuru kalmasını sağlayıp, nasır oluşumunu engelleyecektir.

İçeriğindeki E vitamini ile cilt problemlerini gidermekte etkili olan badem yağı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde nasırlı bölgeyi yumuşatarak nasırın zaman içerisinde kaybolmasına yardımcı olur. Nasırlı alana hafif masaj yaparak kullanılacak badem yağı ayrıca nasırdan kaynaklanan ağrıları kesmesi bakımından da etkili bir tedavi yöntemidir.

Limon cildinizi soymak için mükemmeldir. Nasırın sert deri hücrelerini parçalayan sitrik asit ile yüklüdür ve sürekli kullanımla nasırın incelmesine neden olur. Limon suyunu geceleyin nasırınızın üzerine uygulayabilirsiniz.

nasır nasıl geçer, nasıra ne iyi gelir

NASIR TEDAVİSİ…

Nasır oluşumunda öncelikle nedenin ortadan kaldırılması gereklidir. Uygun ayakkabılar giymek, eczanede bulunan solüsyonlar ya da flasterler ile önlem almak, kemik çıkıntısı var ise bunun cerrahi olarak düzeltilmesi, ellerde oluşan nasırlar için, ev işleri nedeni oluşan nasırlar için eldiven kullanmak, dizlik kullanmak, elleri yemek gibi tik sorunu olanların bu tiki bırakması ve nasırın oluştuğu bölgeyi özel bakım yapılması gibi önlemler alınmalıdır.

Nasır ağrılı ise kişi ağrı kesicilerden faydalanabilir. Eğer nasır ayakta ise ayak pedleri kullanabilir. Ağrı bunlara rağmen geçmez ise cerrahi tedavi gerekebilir. Nasır tedavi edilmez ise giderek büyür ve hasta için zorluk oluşturabilir.Salisilik asit içeren veya değişik asitler içeren flasterler yada solüsyonlar kullanılır. Fakat nasır çok ağrılı bir durum ise cerrahi tedavi gerekebilir.

NASIR EVDE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Nasırlar, vücudumuzun basınç halinde olan alanlarında veya sürekli sürtünme olan bölgelerinde oluşan ve günlük aktiviteleri olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Feridun Kunak, ayaktaki nasırlara çözüm olacak çok özel ayak banyosu yapımını ekrana getirdi. Sıcak suyun içerisinde tuz, karbonat, adaçayı, siyah çay, lavanta ve sirke olan ayaktaki nasırları gideren ayak banyosu yapımını izleyicilerle paylaşan Kunak, nasırlı bölgeyi suyun içerisinde on beş dakika beklettikten sonra nasırın yumuşayacağını ve temizleneceğini söyledi.

YORUMLAR 9
  • Zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim babam dada çıktı ve oraya basınca elleyince çok açıyor diyo ve bana biraz kızıyor açıyınca
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    benimde ayagimda var hic rahatsiz etmiyor sikinti yok
    Cevapla
  • Doğa 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa bende de var bir süre açılmıyor sonrada içeri doğru gidip büyüyor sen zamanında kurtul asırdan benim gibi olma
    Cevapla
  • SERKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    nasırı yok etmek isterseniz akşam yatmadan önce domates kabuğunu nasırlı yere bağlayın ve yatın iki gün tekrarlayın nasırın yumuşayıp kökünden söküldüğüne şahit olacaksınız,ben denedim size de tavsiye ederim bana da dua edin.
    Cevapla
  • Doğa 3 yıl önce Şikayet Et
    Serkan gerçekten geçiyormu
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardes benim ayagimdada nasir var domatesin kabugu nu mu koyuyoruz gercekten ise yariyormu
    Cevapla
  • ebuemre 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasır tek tedavisi var o da ; önce sert kısmını keseceksin. Sarmısağı kesip üzerine süreceksin. Bir hafta sonra bir daha... Yavaş yavaş nasırın bir daha çıkmamacasına kaybolduğunu göreceksin.
    Cevapla
  • erkann 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakar ama sarımsak yaa... Daha acısız yöntemi yok mu bunun
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende vara nasıl yapacam arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?