Ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusuna kesin, etkili ve doğal çözüm...

Ayak kokusu, pek çok etkene bağlı olarak yaygın biçimde oluşum gösteren bir rahatsızlık çeşididir. Ayakların çok terlemesi ve kapalı ortamda uzun süre kalması halinde daha sık görülen ayak kokusu nasıl geçer? Kimyasal yöntemlere başvurmaya gerek kalmadan yararlanabilme olanağı elde edebileceğiniz ayak kokusuna doğal çözüm!

Ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusuna kesin, etkili ve doğal çözüm...
Ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusuna kesin, etkili ve doğal çözüm...
GİRİŞ 11.02.2019 15:27 GÜNCELLEME 11.02.2019 18:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ayak kokusu, bilhassa ayak bölgesinin fazla terlemesi yahut kapalı ortamda uzun bir zaman boyunca kalması durumunda kendini gösteren ve kişilerin toplum içerisinde zor durumda kalmasına ortam hazırlayabilen bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadın veya erkek fark etmeksizin toplum içerisinde ayakkabılarımızı çıkardığımızda gerek kendimizin gerekse çevremizdeki kişilerin son derece rahatsızlık duymasına sebebiyet verebilmektedir. Bilhassa ayak hijyeninin yeteri kadar sağlanmadığı takdirde meydana gelebilen, koku yapan bakterilerin terli ortamlarda üremesiyle kaçınılmaz bir son olan ayak kokusu nasıl geçer? İşte, sağlığınız için tehdit teşkil edebilen kimyasal yöntemlerden tamamen uzak bir şekilde faydalanabilme imkanı sağlayabileceğiniz ayak kokusuna doğal çözüm!

 

 

AYAK KOKUSU NEDEN OLUR?

Ayak kokusunu tek bir nedene bağlamak doğru değildir, esasında bilinenin aksine ayak kokusu birden fazla nedenden kaynaklanmaktadır. Örneğin; vücudumuzda bulunan ter bezlerinin aşırı çalışmasından ötürü ayak kokması problemi meydana gelebileceği, çok stres altında olan kişiler de ayak kokması görülebilmektedir.

 

 

Bununla birlikte şeker hastalığı yahut troid bezi hastalığı olan kimselerde de yine aynı sorun baş gösterebilmektedir. Aynı zamanda ayak bölgesinde mantar enfeksiyonu bulunuyorsa veya yeteri kadar su tüketmeyen insanlarda da ayak kokması kendini gösterebilmektedir. Son olarak, eğer ki farklı bir hastalığınızdan ötürü kullanmış olduğunuz ilaçlar varsa bunlar da ayak kokmasına ortam oluşturabilmektedir.

AYAK KOKUSU NASIL GEÇER?

Ayak kokusunu önleyebilmek için doğru ayakkabı seçiminde bulunmanız gerekmektedir, tercih edeceğiniz ayakkabının terlemeden oluşabilecek nemi ortadan kaldıracak niteliğe sahip olması lazımdır. Ayakkabının iç yüzeyi için kullanılan malzemenin naylon içermemesine dikkat edilmelidir, bunun için ayak sağlığını düşünenler ve ayak kokusunun geçmesini isteyen kişiler gerçek deri ayakkabıyı gönül rahatlığıyla kullanabilirler. 

Aynı zamanda ayak kokmasına kesin çözüm bulmak istiyorsanız, aynı ayakkabıyı çok uzun zaman boyunca kullanıp bu rahatsızlığa davetiye çıkarmayın ve gün aşırı başka bir kullandığınız ayakkabıya geçiş yapmanız gerekmektedir. Bununla birlikte ayakkabılarınızı gün içerisinde oluşabilecek nemden olabildiğince uzaklaştırabilmek adına her gün düzenli olarak havalandırılması gerekmektedir.

ayak kokusuna doğal çözüm

Aynı zamanda ayak kokmasına engellemek istiyorsanız çıplak ayakla ayakkabınızı giymemeniz gerekmektedir, çünkü siz çorap kullanmadığınız takdirde hem ayak bölgesinde daha fazla terlemesine zemin hazırlayacak, hem de meydana gelecek terin doğrudan ayakkabı tarafından emilimine neden olacaktır.

Bunların yanı sıra ayak kokusu nasıl geçer? sorusuna yanıt arayan kişiler için, ayakkabının olduğu kadar çoraplarınızın da seçiminde gereken hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir. Bunun için ayaklarınız oluşan terin emilimini sağlayabilecek nitelikteki pamuklu çorap seçiminde bulunmanız lazım gelmektedir. Pamuklu çorap, hem ayak bölgesinin nefes almasını sağlayacak hem de nemi tutuculuğu sayesinde de koku probleminin önüne geçmiş olacaksınız.

Aksi takdirde çoraplarınız da naylon tercih ettiğiniz durumda ayak kokusunun yoğun bir biçimde hissedilmesine neden olacaktır. Bununla birlikte pamuklu çorabın yanı sıra antibakteriyel özelliği sahip çoraplar da kullanabilirsiniz, çünkü bunlar ayak kokusuna ortam oluşturan bakterilerin üremesini ve çoğalmasını önleyeceğinden ayak kokusunu da minimum seviyeye indirecektir.

Her ne kadar ayakkabı ve çorap seçimini doğru yapsanız bile ayak kokusunu geçirebilecek en önemli husus hiç şüphesiz ayak hijyenine büyük bir titizlikle yaklaşılması gerekmektedir. Ayak bölgenizi her gün temizlemeyi ve mümkünse her gün temiz çorap kullanmayı alışkanlık haline getirin.

Çünkü gün içerisinde kullanmış olduğunuz çorabı ertesi gün de tercih ederseniz, ayak bölgeniz kirden ve nemden arınmış olsa bile çorabın içerisindeki bakterilerin hızlı bir şekilde çoğalmasına ve koku  probleminin de artış göstermesine zemin hazırlayacaktır. Bununla birlikte ayak temizliğine dikkat edildiği gibi gerekli hijyenin sağlanmasının ardından da güzelce kurulamaya hassasiyetle yaklaşılması gerekmektedir.

AYAK KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM!

Ayak kokusu için doğal yöntemleri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ayak kokusunu önlemek için en bilinen ve etkili ve kesin çözüm niteliğinde uzun yıllardır kullanılan bir yöntem olan karbonattır. Karbonatın içerisinde yer alan maddeler sayesinde ayak kokusuna ortam oluşturan terin PH değerini dengelemeye yardımcı olmaktadır. 

Ayak kokusu için karbonat küründen yararlanabilmeniz için, akşam vakitlerinde ayak bölgenizi karbonatlı suyun içerisinde beklettiğinizde son derece faydalı sonuçlar elde edecektir. Bun nedenle, bir leğenin içerisine 2 ila 3 kaşık karbonat eklemeniz gerekmektedir, etkisini göstermesi için de 10 gün boyunca bunu tekrarlamanız lazım gelmektedir. Bu yönteme rağmen ayak kokusunu önleyemiyorsanız, hem ayakkabılarınızın hem de çoraplarınızın içerisine hafif karbonat serpiştirip bu şekilde giymelisiniz.

Ayak kokusu nasıl geçer? sorusunun yanıtını arayan kişiler için bir başka çözüm önerisi ise sirke olmaktadır. Sirkenin içerisinde yer alan asit sayesinde ayak kokusuna sebebiyet veren bakterilerin üremesinin önüne geçer ve koku problemin yaşanmasını da engeller. Ayak kokusunun geçmesi için akşam saatlerinde kendinize sirkeli su hazırladıktan sonra ayaklarınızı bu kürün içerisinde 15 ila 20 dakika boyunca bekletmeye alın. Ve bir önceki karbonat yönteminde olduğu gibi 10 gün süresince bunu tekrarlamaya devam edin.

Ayak kokusunu geçirmek için çay yönteminden de yararlanabilirsiniz. Çayın yapısında bulunan tanik asit maddesi sayesinde bakterilerin üremesinin ve çoğalmasının önüne geçmekte ve ayak bölgesinde bulunan gözeneklerin ve ter bezlerinin küçülmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle poşet çay tükettikten sonra onları çöpe atmak yerine önceden temizlenmiş ayağınıza bu çay poşetlerini yerleştirin ve 10 dakika süresince beklettikten sonra su ile durulama işlemini gerçekleştirin.

YORUMLAR 8
  • hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    alo kime diyom arkadaşlar
    Cevapla
  • hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    benimde babamın ayakları kokuyor annemin de ayakları kokuyor
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sorun tamamen genetik bir konu. Kişiye has ve özgü bir durum. Ancak ayakkabı ve çorap seçimi çok önemli.
    Cevapla
  • SON DURAK 5 yıl önce Şikayet Et
    kaliteli çorap giynin ici azda olsa hava alan ayakkabı tercih edin
    Cevapla
  • malatyam 5 yıl önce Şikayet Et
    Kisaca 5 vakit abdest alin. yazsaniZ. kesin çözüm.
    Cevapla
  • hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    valla kardeş ben sana katılmıyorum
    Cevapla
  • Kxgjf 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşş yaa
    Cevapla
  • MMBoz 5 yıl önce Şikayet Et
    vallahi 5 degilde 3 vakit yapiyom ama nafile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır