Aç karnına kuru incir yemenin faydaları nelerdir? Sabahları kuru incir yemek sindirim sistemine iyi gelir mi?

Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir. Peki hamilelikte kuru incirin faydaları nelerdir? Kuru incir nasıl saklanır?

Aç karnına kuru incir yemenin faydaları nelerdir?  Sabahları kuru incir yemek sindirim sistemine iyi gelir mi?
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları nelerdir? Sabahları kuru incir yemek sindirim sistemine iyi gelir mi?
GİRİŞ 27.12.2022 09:23 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ağustos ayı sonu Eylül ayı başı gibi hasat edilen incir, ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetiştirilmektedir. Dünyanın da en iyi incirleri yine Türkiye'de Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca üretilir. Doğal şeker içeren ve oldukça sağlıklı olan incirin kurutularak tüketilmesi, günlük şeker ihtiyacını tek başına karşılayarak yapay şeker içeren tatlılara yönelimi azaltır. Oldukça besleyici ve faydalı olan uru inciri market ve aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Kuru incir, en sağlıklı atıştırmalıkların başında gelerek gün içinde 2-3 tane tüketilmesi halinde kan şekerini dengelemeye, bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaya ve uzun süre tok tutmaktadır. Tüm bunların yanında vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşıladığı için bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Kuru incirin faydaları şöyledir:

  • En önemli faydası yüksek kalsiyum içermesidir. Gün içinde tüketilen 3-4 adet kuru incir, günlük kalsiyum ihtiyacını büyük oranda karşılayarak kemik, saç ve diş yapısını güçlendirir. Özellikle çocukların ve menopoz dönemindeki kadınların düzenli olan kuru incir tüketmeleri tavsiye edilir. 

  • Güçlü bir antioksidandır ve toksinlerin kısa sürede vücuttan atılmasına yardımcı olur. Antioksidan kaynağı olması sebebiyle iç organlarda ve özellikle beyinde farklı nedenlerden oluşan hasarın onarılmasını hızlandırır. 

  • Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Lif oranı yüksek olan besinler bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununu kısa sürede tedavi ederler. 1 adet kuru incir ve 2 adet kuru kayısı ılık su ile birlikte sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakları daha hızlı çalıştırdığı aktarılmaktadır. 

  • Şeker oranı yüksek olsa da doğal şeker içerdiği için rafine şekerlerden daha sağlıklıdır. Ölçüyü kaçırmadan günde 2-3 adet kadar kuru incir tüketmek günlük şeker ihtiyacını karşılayarak kontrolsüz tatlı tüketiminin önüne geçer. 

  • Kuru incir, kalsiyum ve bununla birlikte potasyum, E vitamini ve demir içerdiği için saç yapısının güçlenmesine yardımcı olur. Saçların daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlar. 

Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Hamileler İçin Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Kuru incir, sahip olduğu zengin besin değerleri sayesinde hamile olmayan bireylere göre daha fazla vitamin ve minerale ihtiyaç duyan hamilelerin günlük vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılar. Bununla birlikte hamile kadınların daha zinde kalmasını sağlar. Hamile bireylerin hem kendilerine hem de bebeklerine iyi bakmaları gerekir. Kuru incir bu noktada anne adaylarının sağlıklı ve zinde kalmasına yardımcı olurken bebeklerin gelişimine de destekler.

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?

Kuru İncir Nasıl Saklanır? 

Kuru incirin kurtlanmaması için nemsiz ve serin yerlerde muhafaza edilmesi gerekir. Cam kavanozlara konarak serin dolaplarda saklanmasının yanında buzdolabı poşetlerine konarak buzdolabında da saklanabilir. 

2 Adet (50 Gr) Kuru İncir Besin Değerleri 

Karbonhidrat (g) 31.94
Protein (g) 1.65
Yağ (g) 0.47
Lif (g) 4.9
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 5
Potasyum (mg) 340
Kalsiyum (mg) 81
Vitamin A (iu) 5
Vitamin C (mg) 0.6
Demir 1.01

YORUMLAR 8
  • Mazotçi 2 yıl önce Şikayet Et
    canımı çektirdiniz makbulden aldım biraz. kilosu 79 tl. sizin yüzünüzden masrafa girdim. paramı geri gönderin
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen makbul u tercih edip iyi fiyat almışsın aktarlarda dağ inciri kilosu 200.TL
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    lif oranı oldukça düşük yazılmış. İncir lifli değilmi?
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki incir yeterliliği yüzde 750 ancak dalından indirilip kurutulan incirin üstüne bir de organik yazdılar mı bize 150 ya satıyorlar. Bunun yarısı da kükürtlü. Buğdayın serüvenini bilen biri olarak incirin fiyatını görünce buğdaydan özür dileyesim geliyor.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    İncire benzer bir tane düzgün incir bulamıyoruz bulsak bile kg fiyatı uçuk 50-60 tl bunasıl iş dağ taş memleketin her tarafı incir iç Anadolu hariç
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    daldan al kurut kilo yüz lira. İç piyasada ise 50l liraya yarısı küflü ve kükürtlü... hansa gönderdiklerinin kilosu 20 lira. Bana ise organik adı altında 100 lira. Bir de ekmek ve etin serüvenine bakalım, buna rağmen kilosu bedava....
    Cevapla
  • nejmi 2 yıl önce Şikayet Et
    akrabalara sipariş vereyorum birkaç kilo almanyadan getirtiyorum fiyat makul kalite 1.sınıf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?