MHRS randevuları için 2 yeni uygulama başladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu.

MHRS randevuları için 2 yeni uygulama başladı
MHRS randevuları için 2 yeni uygulama başladı
GİRİŞ 24.12.2022 13:10 GÜNCELLEME 24.12.2022 13:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, “MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya dek, odaklanacağımız bir numaralı konudur. Sistemde oluşan gereksiz yük artışı ve vakit kaybına karşı iki uygulama başladı. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı, bizi şu an hayal edilemeyen noktalara götürebilir” ifadelerini kullandı. 

Buna göre MHRS üzerinden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişiler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevunun öncesinde aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de aynı durum geçerli olacak.

Bu iki uygulamayla, hastaların MHRS randevuları konusunda zorluk yaşamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı son 1 ayda yüzde 21 olarak gerçekleşti. Bu oran,  muayene ihtiyacı olan hastaların hekime erişiminde engel oluşturuyor. 

Yeni uygulama kapsamında MHRS üzerinden randevu alındığında vatandaşların karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor. Randevulara gidemeyecek olan hastaların, randevusunu iptal etmesi diğer hastalara yer açılması yönünden önem taşıyor.

Sistemde hem internet sitesi üzerinden, hem de SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma veya iptal servisleri bulunuyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Aslı yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Psikiyatri polikliniğinde 5 dk ya bir randevu verilmiş. Bu zaman da hasta derdini anlatabilir mi? Sonra doktor bakmıyor diyorlar
    Cevapla
  • Dadaş... 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın fahrettin koca bazı İnternet kafecilerin para karşılığında herkese istediği saate istediği doktora sıra verdiğini biliyor musunuz.....
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 7.30'da hastaneye randevu almak için gitmek zorunda kalıyoruz, tabi doktorlar muayene süresini tam bilemiyorlar ama o gün toplam kaç hastaya bakabiliyorlarsa o kadar hasta için saatsiz randevu verilmelidir. Bazen muayene 1 dk bazen 5 dk olabilmekte, gerçekten ihtiyacı olan insanlar mağdur olmaktadır. Saat 9 gibi gidiyorsunuz, sıra yok deniliyor ama gün içinde 80- 90 hastaya bakılan polikinlikler var. MHRS'de gün içinde 10-15 hastaya randevu verilebiliyor. Bunun bir şekilde 70-80 kişiye saatsiz olarak verilmesi doğru olacaktır. 7.30 da hastane önünde randevu almak için yığılmalar olmasın.
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    insan dürüst olmalı. ceza yıldırmaz.
    Cevapla
  • kızıl kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet bilerek randevu alıp gitmiyor amaç sağlık sistemi çöksün hükümet oy kaybetsin bunlardan her şey beklenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!