Mide kokusu adım adım nasıl giderilir

Ağız kokusu ağız ve diş sağlığının eksikliğinden kaynaklandığı gibi, mide rahatsızlığının habercisi olarak gelen kokunun ağız yoluyla dışarı çıkması olarak da görülebilmektedir.

Mide kokusu adım adım nasıl giderilir
Mide kokusu adım adım nasıl giderilir
GİRİŞ 25.11.2016 09:47 GÜNCELLEME 25.11.2016 09:47

Mideden gelen ağız kokusu, çok yaygın olmamakla birlikte var olan bir durumdur. Her zaman nefesten gelen kokunun mideden kaynaklanmadığı, ağız ve diş sağlığına ve bakımına gereken önemin verilmemesinden kaynaklandığı gözlemlenmiştir.

Mide ve Ağız Kokusu Arasındaki Bağlantı

Mevcut nefes ve ağız kokusunun mideden mi kaynaklandığı yoksa ağız ve diş sağlığının eksikliğinden mi kaynaklandığı teşhisinin yapılması çok önemlidir.Nefes kokmasının sebepleri arasındaki mide rahatsızlıklarından kaynaklanarak oluşan kötü koku teşhisi söz konusu ise hemen tedavi sürecine başlanır. Mide asitlerinin yemek borusu kapakçığının işlevini düzgün yapmaması nedeniyle yukarıya çıkması oralarda yaralara yol açmaktadır.Mide asitlerinin yemek borusuna çıkarak orada oluşturduğu yaralar nedeniyle kötü koku oluşumu ortaya çıkar, dolayısıyla mide kaynaklı ağız kokusu oluşur.

Her Kötü Koku Ağız İçinden Gelmeyebilir

Ağız ve diş sağlığının eksikliğinden kaynaklanan ağız kokusu en yaygın olan ağız kokusudur. Ancak sindirim sistemimizin parçası olan mide ve boğazdan gelen ağız kokusu nasıl giderilir sorularına da cevap bulmak gerekmektedir.Mide asidinin yukarıya doğru çıkması ve boğazda yanma hissine sebebiyet vermesi durumu sürekli olur ise, hem mideden hem de boğazdan doğru gelen kötü kokuların ağza ulaşması mümkündür.

Mideden Gelen Kokunun Tedavisi

Mide rahatsızlığı dikkate alınması gereken ve hemen tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Mide kaynaklı ağız kokusu tedavisi sürecinde sindirim sistemi tamamen gözden geçirilmekte, gerekirse ilaçlı tedavi sürecine girilmektedir.

Ağız kokusunun sebebinin sindirim sisteminden kaynaklandığının teşhis edilmesinin ardından hemen tedavi sürecine girilmelidir. Aksi halde çok daha kötü ve geriye dönülmez rahatsızlıklar ile karşılaşılması mümkündür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Japonya'dan PKK kararı! Meclis'te onaylandı! Türkiye'ye çağrı
Süper Lig'de maçlar tamamlandı! İşte puan durumu