Başdanışman'dan: Size ne bizim anayasamızdan?

Dışişleri ve Aile Bakanlığı’nın Rotterdam’daki programlarının Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Davut Kavranoğlu açıklamalarda bulundu.

Başdanışman'dan: Size ne bizim anayasamızdan?
Başdanışman'dan: Size ne bizim anayasamızdan?
GİRİŞ 12.03.2017 14:36 GÜNCELLEME 12.03.2017 14:36

Son 24 saatte Dışişleri ve Aile Bakanlığı’nın Rotterdam’daki programlarının Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Davut Kavranoğlu, “Almanya'nın ve ardından Hollanda'nın Türkiye'nin referandumu dolayısıyla aldıkları tavırların hiçbir izahı yok! Size ne bizim anayasamızdan?” şeklinde tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izninin verilmemesi ve sadece saatler sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk konsolosluğuna alınmayarak sınır dışı edilmesine Cumhurbaşkanlığı Başdanışman Prof. Dr. Davut Kavranoğlu da tepki gösterdi.

‘ONLARI İLGİLENDİREN BİR MADDE YOK’

Önce Almanya sonra Hollanda’yı zikreden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kavranoğlu, halk oylaması ile bu ülkelerin herhangi bir ilişki olmamasına dikkat çekti. Kavranoğlu, “Bizim anayasa değişikliği maddelerimiz arasında herhangi bir ülkeyi ilgilendiren hiçbir madde bulunmuyor. Almanya'nın ve ardından Hollanda'nın Türkiye'deki referandum dolayısıyla aldıkları tavırların hiçbir izahı yok! Bu durumu açıklamaları mümkün değil. Size ne bizim anayasamızdan?” diye sordu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti