MHP'den Koronavirüs teklifi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, çok sayıda sağlık personelinin koronavirüs sebebiyle hastalandığını ve ölümler yaşandığını hatırlatarak onları sadece alkışlamanın yetmediğini söyledi.

MHP'den Koronavirüs teklifi
MHP'den Koronavirüs teklifi
GİRİŞ 05.05.2020 08:01 GÜNCELLEME 05.05.2020 08:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aycan, “Hâlâ bu vakalar, ölümler ne olarak tanımlanacak net değil. Bir meslek hastalığı, iş kazası olarak tanımlanacak mı? Bu çok önemli. Çünkü tazminat alabilecekler mi? Ne statü tanıyacağız. Hastalanan ve ölen sağlık çalışanlarına mesleki tazminat vermemiz lazım. İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanunu buna müsait aslında” diye konuştu.

Hekim dışı sağlık personelinin de ek ödemelerden çok az yararlandığını anlatan MHP’li Aycan, ayrıca aile hekimleri ve orada çalışanların da bu haktan yararlanması gerektiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığının personel aldığını ancak yükün azaltılması için yine personel alması gerektiğine işaret eden Aycan, kamu üniversitelerine de YÖK aracılığıyla, KPSS puanı dikkate alınarak merkezî yerleştirmeyle alım yapılması gerektiğini söyledi.

 

YORUMLAR 5
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha! Bu pandemi henüz yeni ve bitmedi. Zaten devletin zararı ortada. Biraz daha sabır diye düşünüyorum. Batı da çoğunluk yaşlılar öldü. Sanki bazı ülkeler halinden çok memnun. Adamlarda oh toh yok. Sanırım ödedikleri primler durunca kazanç sanıyorlar. Netice? Görelim bakalım neler olacak!
    Cevapla
  • Tavas Kale 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun vekilim.kapcida olsak.temizlikcide olsak.hastanede kayıt kabul de memuru olsak bizlerde unutulmamalıdır.
    Cevapla
  • mert daglı44 3 yıl önce Şikayet Et
    iyice saçmalamaya başladınız bu ülkede hergün polis ve asker şehit oluyor onlar şehit olurken bu meslegi seçmeyeydi diyenler ne bu allahınızı severseniz saglıkçıda görevini yapıyor lütfen her şeyin çogu zarar bu ülkede
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Personelleri her şeyi hak ediyorlar! Bizden kesin onlara verin!..Helal olsun.
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep yüce devletimize külfet getiren teklifler sunuyorsunuz. Sağlık çalışanlarımızdan Allah cc çokça razı olsun. Ama zaten devlet elinden geleni yapıyor. Onları mağdur etmemeye çalışıyor. Hepimiz devletimiz için canımızı ortaya koymaya hazırız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor