Muharrem İnce 'Seçimi kaybettim bırak' eleştirilerine Kılıçdaroğlu üzerinden yanıt verdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yöneltilen "Sen bir kere aday oldun kaybettin, bırak siyaseti" eleştirilerine yanıt verdi.

GİRİŞ 30.07.2022 16:46 GÜNCELLEME 31.07.2022 09:42
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Muharrem İnce, siyaseti bırakması gerekenlerin Kılıçdaroğlu ve diğer muhalefet parti liderleri olduğunu belirterek "Kılıçdaroğlu 10 kere kaybetti, Meral Akşener'in beşinci partisi, Temel Karamollaoğlu yüzde 1 bile almadı. On kere kaybedenler bıraksın" dedi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Karaman'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bölge esnafını gezen İnce, bir çay bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhalefet parti liderlerine de eleştiriler yönelten İnce dikkat çeken ifadeler kullandı.

"HİÇ KİMSEYE 'BIRAK' DEMİYORSUNUZ"
2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 31 oy aldığını ifade eden İnce, şöyle konuştu: "Bana diyorlar ki; 'Sen bir kere aday oldun kaybettin, bırak siyaseti'. ya Kılıçdaroğlu 10 kere kaybetti ona 'Bırak' demiyorsunuz. Meral Akşener'in beşinci partisi, ona 'Bırak' demiyorsunuz, Temel Karamollaoğlu yüzde 1 bile almadı ona 'Bırak' demiyorsunuz, hiç kimseye bırak demiyorsunuz, bana gelince bırak diyorsunuz. On kere kaybedenler bıraksın."

"YÜZDE 31, YÜZDE 51'E DAHA KOLAY ULAŞIR"
Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmeyeceğinin altını çizen İnce, "Temel Karamollaoğlu yüzde 1'in altında oy aldı, o meydanda gezecek, Sayın Akşener yüzde 7,5 aldı o meydan da gezecek, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 22 aldı, o meydan da gezecek, yüzde 31 almış Muharrem İnce'ye 'Çekil kenara' diyorlar. Öyle yağma yok. Yüzde 31, yüzde 51'e daha kolay ulaşır." dedi.

MUHALEFETE "BENİ DESTEKLEYİN" DEYİP ŞARTLARINI SIRADI
Muhalefetin kendisini desteklemesi halinde bazı şartları olduğunu vurgulayan İnce, şöyle devam etti: "Gelsinler beni desteklesinler, ben hazırım. Geçen sefer acemiliğime geldi, bu sefer hemen kabul etmem, şartlarım var. Millet İttifakı'nın adayı yapacaklarsa benim şartlarım var. Bir, bana oy verecekler. İki, meydanlara kendi afişlerini asmayacaklar, cumhurbaşkanı adayının afişini asacaklar. Üç, Hazineden aldıkları paraları harcayacaklar, cepte tutmayacaklar. Seçim gecesi sandıklara sahip çıkacaklar. 12 bin sandığı ortalığa bırakıp, gözlemci koymayıp sonra, 'Muharrem İnce sen seçim gecesi neredeydin?' diye bana soruyor troller. Hadi gidin oradan. Sandıkları ben mi korurum, parti mi korur? 12 bin sandığa gözlemci koymayacaklar. Saat 9.30'da sistemleri çökecek. Sonra bana hesap soracaklar..."

"TEK YOL MEMLEKET"
İnce, yüzde 65 ile seçimi kazanabileceğini öne sürerek, "Ama arkamda duracaklar. Böyle ortaya aday diye salıp paraları kasada tutup, sandıkları korumayıp öyle değil. Zaten aday yaparken de 'üçüncü olsun, bıraksın siyaseti' diye yaptılar. 'Kazansın' diye yapmadılar. Sloganımız belli. Ne cumhur, ne millet tek yol memleket." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet partilerinde, hep masasında oturanlara bakın bir tek ilkeli lider varmı. Muharrem ince ok doru konuşuyor. 10 kere yenik var, 5 partili var, %1 in altında oy alan var ama onlar bırakıp gitmiyor. Diğer muhalefet partilerinin sonuda aynı % 1 in altı. Cumhur öyle mi ya.
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Muharrem kim tutar seni.Kemal'in pantolonunda japon yapıştırıcı var koltuğa yapıştı bırakmaz, Meral'de alışkanlık oldu 9 parti daha kurar.Gecen sene istifasını verdiğinde yeni partinin kurucular kurulu listesi cebindeydi alışmış kudurmuştan beter oda bırakmaz. Temel desen ötekilerin payandası bıktırmazlar,içlerinde azıcık da olsa mantıklı bir adam var o da sensin dolayısıyla bırakmaya en yakın olanda sensin gibi duruyor.
    Cevapla
  • Heykel yapalim 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik sol un durumu.birde bunları lider seçen yarım akıllı partililer var
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu, Memleket, DSP ve diğer sol partileri çantada keklik görüyor !... Sayın İnce onun için sizlerin adını bile ağzına alma ihtiyaç duymuyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan çaycıbaşı sen ne komik bir çaycısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi