Gelecek Partili isimden HDP'nin Öcalan’a özgürlük talebine açık kapı!

Gelecek Partisi Aydın Milletvekili aday adayı Ali İhsan Dilmen, HDP’nin Abdullah Öcalan’a özgürlük talebine ilişkin, "Bizim taleplerimizde vazgeçilmez değil onlarınki de. " diyerek açık kapı bıraktı.

GİRİŞ 08.04.2023 11:46 GÜNCELLEME 08.04.2023 11:59
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Aydın il Başkanı Ali İhsan Dilmen, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP listesinden hiçbir rahatsızlık duymayacağını anlatan Gelecek Partili Dilmen, Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen, Anayasanın ilk 4 maddesi içerisinde yer alan Türklük tanımının yeniden ele alınmasını talep eden HDP’yi sonuna kadar desteklediğini söyledi.

NE YAPACAĞIMIZ BELLİ

HDP'nin Yeşil Sol Parti olarak Türkiye’de başka bir ittifak sürecinin aktörü olduğunu açıklayan Dilmen, “Onlar kendi seçimlerini kendileri yapacaklar. HDP Türkiye’nin demokratikleşme adımlarına destek vermek istiyor. Cumhurbaşkanı adaylarının kazanma ihtimalini görmedikleri için kendilerine en yakın hissettikleri, taleplerini dinleyebilecek bir yöneticinin Cumhurbaşkanı seçilmesini arzuluyorlar, bu çok demokratik hak. Burada organik bir ilişki var mı? Hukuksal yönden anlaşma var mı? Ona bakmak lazım. HDP’de, Millet İttifakı’da nerede durduğunu açık şekilde ilan ediyor. Bizim durduğumuz yer ve ortaklarımız belli. İktidara geldiğimizde ne yapacağımızda belli, bunun gizli bir tarafı yok” dedi.

KONUŞMAKTAN YANAYIZ

Avrupa Konseyi standartlarında özgürlüklerin artması, demokratik siyasetin şekillenmesinden yana olduklarını söyleyen Dilmen, “HDP, TBMM’nin 3’ncü siyasi partisi. Kırmızı plakalı araçları var. Bunlar neden var diye söylemiyorum. Örneğin Yeşil Sol Partisi yüzde 51 oy aldığında yönetimi devretmeyecek miyiz?” diye sordu.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK 

HDP’nin verdiği sözü tuttuğunun altını çizen Dilmen, “Kılıçdaroğlu aday olursa biz aday çıkarmayacağız dediler ve sözlerinde durdular. Türkiye’nin demokratikleşmesi için gerekli görüyorlar. Bu mücadeleyi onlar terör mücadelesi olarak görmüyorlar, hak arama mücadelesi olarak görüyorlar. Yerel Yönetimlerle ve Abdullah Öcalan’la ilgili talepleri var, bu talepler onların. Bu talepler Meclise geldiğinde bizim taleplerimize ölçüşüyor mu ona bakacağız. Bizim taleplerimizde vazgeçilmez değil onlarınki de. Bir orta yol bulunur mu? Eksikliklerimiz var mı? Bunlara bakılır. Meclis bunun için var. Bizim görevimiz toplumun özgürlük alanlarını daraltmak değil genişletmek. Özgürlükçü bir masada oturalım, müzakere ile sorunlarımızı çözelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MANŞET AYDIN / MERT CONA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • TESBİT 1 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüler bunların kılcal değil dna larına kadar girdi.
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan şehit kanları ile alındı bedelini kanla ödeyen alabilir.
    Cevapla
  • MSA 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek benim vatanımda bu kadar vatan haini gördüm, hepsini Allah’a havale ediyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zilletin hepsi HDP ye çalışıyor
    Cevapla
  • MİSAFİR ANALİZİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi menfaatleri için vatana ihanet etmeyi bile göze alan birinin değeri olurmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak