'Asıl başkanımız Perinçek'e selam olsun'

Önceki gün İşçi Partisi'nin organize ettiği Talat Paşa Komitesi'nin Ermeni tasarısını görüşmek üzere yaptığı toplantıya KKTC. 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ilginç açıklamaları damgasını vurdu.

'Asıl başkanımız Perinçek'e selam olsun'
'Asıl başkanımız Perinçek'e selam olsun'
GİRİŞ 09.03.2010 20:10 GÜNCELLEME 09.03.2010 20:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TANJU ÖZKAYA'nın haberi

Ergenekon'un tutuksuz sanıkları Kemal Alemdaroğlu ve emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da katıldığı toplantıya eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başkanlık etti. Konuşmasında İP liderinin cezaevinde bulunmasına atıf yapan Denktaş, "Asıl başkanımız Doğu Perinçek'e selam gönderiyorum." dedi. Toplantıda tuhaf önerilerin dile getirilmesi üzerine de Denktaş uyardı: "ABD'ye ambargo uygulamak, İncirlik'e el koymak, bunlar bizi aşar."

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu İşçi Partisi (İP) tarafından organize edilen Talat Paşa Komitesi Danışman Kurulu'na eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başkanlık yaptı. Komitenin gündeminde ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni soykırımı iddiası vardı. Rauf Denktaş'ın, kapanış konuşmasında, "Asıl başkanımız Doğu Perinçek'e selam gönderiyorum." ifadesini kullanması dikkat çekti.

The Marmara Otel'de geçtiğimiz cuma günü düzenlenen programa Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Karaca, Prof. Dr. Enis Öksüz, Doç. Dr. Emin Gürses, Prof. Dr. Osman Şadi Yenen, Prof. Dr. Tolga Yarman, Prof. Dr. Ahmet Ercan, Prof. Dr. Nurşen Yazıcı, Prof. Dr. Mahir Aydın ile çok sayıda komite üyesi katıldı. Komite'de üyeler sırasıyla kürsüye çıkarak, soykırım iddialarına karşı ne yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Üyeler, ABD ile ilişkilerin askıya alınması, İncirlik Hava Üssü'nün ABD uçaklarına kapatılması, ABD mallarına boykot ile Ermenistan'la imzalanan protokolün çöpe atılmasını istedi. Üyeler işi abartınca Komite Başkanı Rauf Denktaş, konuşmacıları uyarmak zorunda kaldı: "Arkadaşlar burası bir komite ve bizler komite üyesiyiz. Ancak arkadaşlarımız hükümet üyesi gibi davranıyor. Bizler sadece öneride bulunabiliriz. Ancak konuşulanlara bakıldığında bizi aşan konulara giriyoruz. ABD'ye ambargo uygulamak, İncirlik Havaalanı'na el koymak ya da yasa tasarısını geri göndermek bunlar bizi aşar. Bunlar hükümetin yapacağı işlerdir. Biz 'yapacağız' ya da 'yapıyoruz' dersek bu doğru olmaz. Bizi aşan konulara girmeyelim." Programın sonunda tekrar söz alan Rauf Denktaş, komiteye başkanlık yaptığı için memnun olduğunu dile getirdi. Denktaş, komitenin daha önceki başkanı Perinçek'e şöyle selam gönderdi: "Asıl başkanımız Doğu Perinçek'e selam gönderiyorum."

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 15
  • alperen ilteriş hanoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    vay beeee. 20 temmuz 1974 günü doğmuşum,yani kıbrıs barış harekatının başladığı gün.babam kıbrısa ilk çıkan birlikte görevliymiş.ben şimdi 36 yaşındayım ve 36 yıldır seni adam bilirdim.seni perinçek gibi biri ile aynı havayı solumassın sanırdım,seni vatanını seven,milliyetçi,kıbrıs şahini sanırdım.apoya gül veren pkkyı öven babası tarafından reddedilmiş bir adama sen nasıl asıl başkan dersin.
    Cevapla
  • Mikail GÜNAY 14 yıl önce Şikayet Et
    SAHTE KAHRAMANLARIN GERÇEK YÜZLERİ ONLAR HAYTTAYKEN ORTAYA ÇIKIYOR. Ey DENKTAŞ yıllarca aziz milletimizin yavru vatan sevgisi ve milli duygularını sömürdün ve KIBRISı şahsi malın gibi kullandın.İşine gelmeyenleride &quothain" ilan ettin.Gerçek yüzün masken düşünce ortaya çıktı.Sana olan sevgi ve muhabbetimizin tamamı haram olsun.KIBRISta sen TÜRKİYEde demirel yıllarca sahte maskelerle zirvede kaldınız, ama düşüşünüzde çok kötü oldu ALLAH sizden ve sizin gibilerden bu aziz TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN.KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR DÜSTURUNCA AHİRETTE DE BAŞKANININ YANINDA OL
    Cevapla
  • tahajasin 14 yıl önce Şikayet Et
    IFADE VERMEK ICIN DAVETIYE ISTIYOR. Bunun gibi kimbilir kac h..n var,ve hic de tahmin etmedigmiz kisiler tek tek konusuyor,yada birileri konusturuyor.
    Cevapla
  • ahmet bostan 14 yıl önce Şikayet Et
    ben seni adam gibi adam bilirdim yazık. kıbrısta görev yaparken onu yakınen tamıma fırsatım olmuştu fakat tanımamışım ben denktaş efendiyi adam gibi adam bilirdim yazık erken kondunun kıbrıs ayagıymış yazıklar olsun sana bu güne kadar kıbrıslıyıda uyuttun türkiyeyide sana güvenenler hayalı sukuta uğradı sen er bir kişi deyilmişsin yuh olsun sana
    Cevapla
  • kenan ülgener 14 yıl önce Şikayet Et
    lanetliyorum. gözlerinin feri sönmüş, kulaklarındaki ve burnundaki kıllar bembeyaz olmuş. sen hala perinçeğe reverans yapıyorsun ya, yuh olsun sana. çobanla beraber az mı kuyu kazdınız bu millete. ama artık son kuyularınız. içine siz gireceksiniz. imam soracak hakkınızı helal ediyor musunuz? el cevap, haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!