Casio, akıllı saat modellerini tanıttı

Teknolojiyi saate taşıyarak fonksiyonlu saatlerin üretiminde öncü olan CASIO şimdi de yeni nesil telefonlara ayak uydurabilen akıllı bir saat tasarladı.

Casio, akıllı saat modellerini tanıttı
Casio, akıllı saat modellerini tanıttı
GİRİŞ 23.03.2013 11:02 GÜNCELLEME 23.03.2013 11:02

iPhone ile Bluetooth üzerinden iletişime geçerek gelen aramaları bildirme, e-postalardan haberdar etme, mesaj uyarıları görüntüleme ve kapsama alanı dışına çıkıldığında sesli uyarı verme gibi işlevler sunan G-Shock BG-5600 ve GB-6900 serisi Casio saatler görücüye çıktı. Telefonun saat ve tarihini ayarlama, alarm kurma ve alarm sesini değiştirme gibi işlemleri saat üzerinden yapabilme özellikleriyle ön plana çıkan modeller ve yoğun çalışma hayatında kullanıcısına kolaylıklar sunuyor.

Yeni G-SHOCK BG-5600, GB-6900 serisi saatler, akıllı telefonlar ile Bluetooth üzerinden iletişime geçerek gelen aramaları bildirme, e-postalardan haberdar etme, mesaj uyarıları görüntüleme gibi işlevler sunuyor. Bunun yanında telefonunuzun saat ve tarihini ayarlama, alarm kurma ve alarm sesini değiştirme gibi işlemleri saat üzerinden yapabilme gibi olanaklar da sağlanıyor.

Titreşim özelliği de bulunan koleksiyon, bu özelliğini hem çağrılarda kolunuzda titreyerek, hem de cep telefonunuzdan çok uzaklaştığınızda sizi uyarmak için titreyerek gösterebiliyor.

Bluetooth 4.0 baglanti protokolünü kullanarak, yeni aramalarda, SMS'lerde ve e-posta kutusuna düsen yeni mesajlarda bildirim görüntüleyen G-Shock modeli, ayni zamanda "Find My iPhone" benzeri bir Phone Finder özelligi ile tek tuşa basarak iPhone' un yerini bulmayı sağlıyor.

Saatlerin pil ömrü Bluetooth kablosuz haberleşme işlevi günde 12 saat kullanıldığı varsayılırsa, yaklaşık iki yıl olarak tahmin ediliyor.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, 200 metre suya dayanıklılık, Dünya saatleri, Aydınlatma, Alarm, Kronometre, Geri Kronometre özellikleri bulunan koleksiyon 2 yıl pil ömrüne sahip.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!