Instagram sorunlar için Twitter’ı kullanmayacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp kesintisi gerçekleştiğinde platformlar duyuruları en büyük rakipleri olan Twitter’dan yapmak zorunda kalmıştı. Instagram bu durum sonrasında kendi uyarı sistemi için kolları sıvadı.

Instagram sorunlar için Twitter’ı kullanmayacak
Instagram sorunlar için Twitter’ı kullanmayacak
GİRİŞ 12.10.2021 16:01 GÜNCELLEME 12.10.2021 16:01

Geçtiğimiz hafta Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta erişim problemleri yaşanmış, milyonlarca insan saatlerce uygulamaları kullanamamıştı. Instagram da benzer problemlere karşı kullanılacak yeni bir özellik getireceğini duyurdu. Yapılan açıklamalara göre artık uygulamada teknik sorunlar yaşandığında kullanıcılar uyarılacak.

Bu, geçtiğimiz hafta yaşanan büyük erişim sıkıntısının ardından uygulama için oldukça mantıklı bir hareket olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar, bu uyarı sayesinde sorunun kullanıcılardan kaynaklanmadığının anlaşılacağını ve oluşan kafa karışıklıklarının giderileceğini düşünüyor.

Bu yeni özellik, uygulamada bulunan “Hareketler” kısmında bulunacak. Instagram tarafından yapılan açıklamalara göre özellik şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde test ediliyor. Yetkililer, uyarının faydalı olduğu kabul edilirse önümüzdeki birkaç ay içinde dünya çapına kullanıma sunulacağını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber