Microsoft, Internet Explorer kullananları son kez uyardı

Haziran ayında Internet Explorer'a olan desteğini sonlandıracak olan Microsoft, kullanıcılar için son bir uyarı mesajı yayınladı.

Microsoft, Internet Explorer kullananları son kez uyardı
Microsoft, Internet Explorer kullananları son kez uyardı
GİRİŞ 21.03.2022 14:56 GÜNCELLEME 21.03.2022 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft tarafından geliştirilen bir internet tarayıcısı olan Internet Explorer, ilk olarak 16 Ağustos 1995 yılında kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.

Windows'a yerleşik halde gelmesinden dolayı tarayıcı pazarının büyük bir bölümünü bir zamanlar elinde bulunduran Internet Explorer, daha sonra Chrome, Firefox ve Opera gibi tarayıcıların popüler hale gelmesiyle yarışta oldukça geride kaldı.

MICROSOFT ARTIK DESTEK VERMEYECEK

12 Ocak 2016'dan bu yana sadece Internet Explorer 11 sürümüne destek veren Microsoft, önümüzdeki haziran ayında tüm sürümler için desteği kesecek.

Böylelikle milyonlarca insanın Chrome, Firefox veya Opera'yı indirmek için kullandığı Internet Explorer, tarihin tozlu raflarındaki yerini alacak.

MICROSOFT'TAN SON BİR UYARI DAHA GELDİ

Desteğin sonlanmasına birkaç ay kala şirket, halen tarayıcıyı kullananlara yönelik bir hatırlatma yayınladı. Microsoft'un yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce duyurulduğu gibi, Windows'ta Internet Explorer'ın geleceği Microsoft Edge'de. Internet Explorer modu (IE modu), Microsoft Edge içinde eski tarayıcı desteği sağlıyor. Bu nedenle, Internet Explorer 11 (IE11) masaüstü uygulaması, Windows 10'un belirli sürümleri için 15 Haziran 2022'de kullanımdan kaldırılacak.

Bu, IE11 masaüstü uygulamasının artık desteklenmeyeceği ve daha sonra bir kullanıcı buna erişmeye çalışırsa Microsoft Edge'e yönlendirileceği anlamına geliyor."

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    hic sorun yok nerde ise uc yildir kullanmiyorum sayisiz var daha iyiler opera iyi idi son zaman sifre kendi kendine sifirlaniyor durmadan yeniden gir uyari ona kiziyorum kisaca su an bes kadar degisik var belki fazla edge biraz iyi su an
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak