Google'dan devrim niteliğinde özellik: Talep edilerek kaldırılabilecek!

Google, istenmeyen kişisel görüntüleri kaldıran gizlilik araçlarını kullanıma sunacak. Güncelleme ayrıca müstehcen veya grafik fotoğrafların arama sonuçlarında kolayca kaldırılmasını sağlayacak.

Google'dan devrim niteliğinde özellik: Talep edilerek kaldırılabilecek!
Google'dan devrim niteliğinde özellik: Talep edilerek kaldırılabilecek!
GİRİŞ 04.08.2023 14:22 GÜNCELLEME 04.08.2023 14:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google, kullanıcıların çevrimiçi ortamda istenmeyen kişisel görüntüler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamak ve müstehcen veya grafik fotoğrafların arama sonuçlarında kolayca görünmemesini sağlamak için yeni gizlilik araçlarını kullanıma sunuyor.

KULLANICILAR İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLERİ KALDIRMAK İÇİN TALEP OLUŞTURABİLECEK

Google'ın kişisel müstehcen görüntülerle ilgili politikalarında yapılan güncellemeler, kullanıcıların artık aramalarda görünmesini istemedikleri rıza dışı ve müstehcen görüntülerini kaldırabilecekleri anlamına geliyor.

Güncelleme, bir kişi müstehcen içerik oluşturmuş ve bir web sitesine yüklemiş olsa ve artık bu içeriğin aramada bulunmasını istemese bile, Google aramadan kaldırılmasını talep edebileceği anlamına geliyor. Talep gönderme formları da daha basit hale getirildi. Politika, kullanıcıların halihazırda ve aktif olarak ticarileştirdiği görüntüler için geçerli değildir.

BU POLİTİKA KİŞİSEL BİLGİLER İÇEREN WEB SİTELERİNİ KAPSIYOR

The Guardian'ın haberine göre, Google ayrıca, başlangıçta yalnızca ABD'de İngilizce olarak kullanılabilecek ve kullanıcıların iletişim bilgilerini görüntüleyen arama sonuçlarını bilmelerini sağlayacak yeni bir gösterge tablosunu da kullanıma sunacak.

Kullanıcılar daha sonra bu sonuçların Google'dan kaldırılmasını hızlı bir şekilde talep edebilecek. Araç ayrıca, bir kullanıcının bilgilerini içeren yeni sonuçlar aramada ortaya çıktığında bir bildirim gönderecek.

SafeSearch'teki yeni bulanıklaştırma ayarı, halihazırda SafeSearch filtrelemesine sahip olmayan kullanıcılar için Google aramada da varsayılan olarak uygulanacaktır. Açık görüntüler, yetişkinlere yönelik veya grafik şiddet içeriği, arama sonuçlarında göründüğünde varsayılan olarak bulanıklaştırılacaktır. Bu ayarı varsayılan olarak tutan ve kilitleyen bir genel ağda denetimli bir kullanıcı değilseniz, ayar istediğiniz zaman kapatılabilir.

Örneğin, "yaralanma" başlığı altında yapılan bir görsel aramasında, kullanıcılara grafik içerik gösterilmesini önlemek için müstehcen içerik bulanıklaştırılacaktır.

Google bu korumayı ilk olarak Şubat ayında duyurdu ve Ağustos ayında küresel olarak başlatılacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Reis 8 ay önce Şikayet Et
    Ye haltı. Gizle ve temize çık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!