Youtube'a oyun oynama özelliği geliyor

Teknoloji devi Google'ın sahip olduğu video platformu YouTube'da artık oyunların da yer alacağı açıklandı. YouTube'un hem tarayıcı hem de mobil versiyonunda oyunlar oynanabilecek.

GİRİŞ 07.09.2023 23:10 GÜNCELLEME 08.09.2023 10:09

YouTube, videoların yanı sıra artık platformunda mini oyunlara da yer verecek. YouTube'un son özelliği, "Playables" adı verilen küçük cep oyunlarına ev sahipliği yapma amacını taşıyor.

Henüz sınırlı sayıda beta test kullanıcısı tarafından kullanılabilen "Playables", ana sayfanızda içerik akışınızın yanında küçük bir sekme olarak görünüyor. Bu mini oyunlar, hem masaüstü hem de mobil platformlarda oynanabilirler.

Örneklerden biri, kullanıcıların bir topu halkalar arasında yönlendirdiği "Stack Bounce" adlı oyundur. Bu oyun Google daha önce GameSnacks adlı oyun hizmetinde yer alıyordu. 

YouTube'un oyun özelliği, rakip platformlar Netflix ve TikTok'un bile oyunlara ilgi gösterdiği bir dönemde geldi. Ancak, YouTube'un bu alandaki atılımı, henüz erken bir aşamada olduğunu gösteriyor gibi görünüyor.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler