Penta Teknoloji kârlılıkta üçüncü çeyrekte de hız kesmedi, ciroda rekor tazeledi

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarını Türkiye ile buluşturan Penta Teknoloji, 2023 yılının ilk dokuz ayında konsolide cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 artırarak 12 milyar TL’ye ulaştırdı.

Penta Teknoloji kârlılıkta üçüncü çeyrekte de hız kesmedi, ciroda rekor tazeledi
Penta Teknoloji kârlılıkta üçüncü çeyrekte de hız kesmedi, ciroda rekor tazeledi
GİRİŞ 09.11.2023 11:14 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:14

Penta Teknoloji, 2023 yılının ilk iki çeyreğindeki başarılı finansal performansını üçüncü çeyreğe de taşıyarak kârlı büyümesini sürdürdü. 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyuran Penta Teknoloji; ilk dokuz aylık konsolide cirosunu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 artışla 12 milyar TL olarak açıkladı.

Aynı dönemde brüt kârını 884 milyon TL’ye yükselten Penta Teknoloji’nin FAVÖK’ü yüzde 71 artışla 615 milyon TL, FAVÖK marjı ise yüzde 5,1 olarak gerçekleşti. Bu dönemde 323 milyon TL vergi öncesi kâr elde eden Penta Teknoloji, 2023 yılındaki başarılı grafiğini yeni bir rekorla taçlandırmış oldu.

ERÜNSAL: “ARTAN TEKNOLOJİ İHTİYACINA YENİLİKÇİ ÜRÜN VE ÇÖZÜMLERLE KARŞILIK VERİYORUZ”

Yılın üçüncü çeyreğindeki yüksek kârlılığın şirketin önümüzdeki dönem hızlı büyüme stratejsine güç kattığının altını çizen Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal sözlerine şöyle devam etti: “2023 yılının ilk yarısındaki başarılı performansımızı kesintisiz sürdürerek, 9 aylık konsolide ciromuzu yüzde 88 artırmayı başardık.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin birbirinden yenilikçi ürünlerini iç pazara sunarak, ülkemizin dijitalleşme sürecine değerli katkılar sunuyoruz. Müşterilerimizin artan talebine, inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya devam ederek, 2023 yılını finansal anlamda büyük başarılarla tamamlamayı hedefliyoruz.”

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...