iPhone SE'de küçük farkla büyük kar

iPhone'nun yeni çıkardığı SE modelinde 16 GB ile 64 GB arasındaki maliyet farkının sadece 12 dolar olduğu iddia edildi.

iPhone SE'de küçük farkla büyük kar
iPhone SE'de küçük farkla büyük kar
GİRİŞ 28.03.2016 15:40 GÜNCELLEME 28.03.2016 15:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Apple yeni tanıttığı iPhone SE modeli için de 32 GB modelini sunmayı tercih etmedi. Kullanıcılarını 16 GB ile 64 GB arasında bir tercih yapmak zorunda bırakan Apple’ın bu işten elde ettiği kar ise yaptığı masraftan epey fazla.

IHS Technology analistlerinden Wayne Lam‘ın paylaştığı bilgiye göre 16 GB yerine 64 GB depolama seçeneği sunmak Apple’a sadece 12 dolarlık bir fazladan masraf çıkarıyor. Ancak Apple etiket fiyatına 100 dolarlık bir fark yansıtıyor. Yani kağıt üstünde 88 dolarlık net bir kâr elde ediyor. Türkiye satış fiyatında ise iki model arasında 400 TL fark bulunuyor.

İşin düz matematik kısmı böyle. Fakat Apple için işin bu kadar basit olmadığı da malum. Zira Apple için iPhone’ların kullanım ömründen, iCloud satışına, üretim sürecinden kullanıcı deneyimine kadar bir çok değişken söz konusu. Zira Tim Cook’un bu tür hesaplamalarda net doğru bir tahmin yapan hiçbir yer görmediğini söylemişti.

Sanırım Cook’un haklı olduğunu konusunda hemfikiriz ancak bu yanıt Apple’ın yine de ‘biraz’ fazla kar edip etmediğinin yanıtını vermeye yetmiyor. Örneğin Apple‘ın neden 32 GB iPhone satışa sunmadığı ciddi bir mantık problemi.

iPhone SE, 12 MP fotoğraf ve 4K video çeken bir akıllı telefon ve depolama seçeneği normalden daha önemli bir hal alıyor. iCloud veya diğer bulut depolama seçeneklerine güvenerek 16 GB modelini tercih etmek elbette mümkün.

Webrazzi

YORUMLAR 5
  • aypırt gelmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    elinde kalan 5sleri SE diye millete kitledi. farkı ne neymiş kamera gelişmiş ulan profesyonel fotografçımısın sanki .hani bi reklam vardı bu yeni iphone bildiğiniz iphone diyor ya nasılsa alacaksın diyor ya sırf yeni diye alacak mallar var..
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek var almaya onu alcağına 5s al aynı telefon farkı yok ki her şeyi aynı
    Cevapla
  • Arif 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynı değil işte. Iphone kullanıyor musun bilmiyorum, ama kullananlar, gerçek anlamda kullanıyorlarsa tabii, iyi bilirler. İşlemci çok önemli Iphone'da.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    vay sahtekarlar vay. acil kaliteli yerli telefon üretmeliyiz.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    bence cok sacma 100 dolar veya 100 euro fark olmasi 16gb usb yada sd ile 64gb gb usb yada sd arasinda fiyat farki neyse fiyatta o olmali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri