Turp turşusu nasıl hazırlanır? Ayvalı turp turşusu tarifi...

Turp turşusu, oldukça kolay yapılmasının yanında son derece sağlıklı bir besindir. Özellikle zengin besin değerleri ve probiyotik kaynağı olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalıktan korumaktadır. Kış hazırlıklarının olmazsa olmazı turşular genellikle sonbahar aylarında bahçelerde son son yetiştirilen taze sebzelerle hazırlanmaktadır. Peki ayvalı turp turşusu nasıl yapılır?

Turp turşusu nasıl hazırlanır? Ayvalı turp turşusu tarifi...
Turp turşusu nasıl hazırlanır? Ayvalı turp turşusu tarifi...
GİRİŞ 27.11.2020 09:16 GÜNCELLEME 27.11.2020 09:16

Mevsiminde yetiştirilen sebzelerin daha uzun süre tüketilebilmesi için en çok başvurulan yöntem turşu kurmadır. Geleneksel Türk mutfağında en çok tüketilen besinler arasında yer alan turşu, özellikle kış aylarında yemeklerin yanında bol bol yenmektedir. Lezzetinin yanında probiyotik kaynağı olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. 

TURP TURŞUSU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:
1 adet alabaş turp

2 adet pembe turp

2 adet siyah turp

1 adet ayva

4-5 diş sarımsak

5 adet defne yaprağı

1 tutam maydanoz

İyotsuz tuz

İçme suyu

1 çay bardağı sirke

2 fincan lahana turşusu suyu

Hazırlanışı:

Turp, ayva, maydanoz, defne yaprağı ve maydanoz bol su ile temizlendikten sonra küp küp doğranır ve turşu kavanozunun içine bir eklenir. Turp ve ayvayı eklerken aralara defne yaprağı ve sarımsak konur ve son olarak da maydanoz eklenir. Tüm malzemeler kavanoza konduktan sonra tuz, limon sirke ve su karıştırılarak turşu suyu hazırlanır ve kavanozun içine eklenir. Kapak sıkıca kapatılarak 20-25 gün muhafaza edilir. 25 günün sonunda servis edilerek tüketilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...