Kocasını boğdu ceza almadı!

Mahkeme, eşini ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü için tutuklu yargılanan Gülfidan Kuşçuoğlu'na 'cinayeti meşru müdafa sınırları içerisinde işlediği' gerekçesiyle ceza vermedi.

Kocasını boğdu ceza almadı!
Kocasını boğdu ceza almadı!
GİRİŞ 18.05.2012 11:54 GÜNCELLEME 18.05.2012 12:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Adapazarı'nın Beşköprü Mahallesi'nde oturan Gülfidan Kuşçuoğlu, eşi 24 yaşındaki Uğur Kuşcuoğlu'nu ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

Gülfidan Kuşçuoğlu hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede, hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istenen Gülfidan Kuşçuoğlu'nun, eşinin siddetine maruz kaldığı, doktor raporunda da vücudunda morluklar oluştuğu tespit edildiği kaydedildi.

"BENİ BOĞ, YOKSA ÇOK KÖTÜ OLACAK"

Hazırlanan iddianameye göre, cinayet akşamı Uğur Kuşcuoğlu, eşini demirle dövdükten bir süre sonra sakinleşerek eşinin yanına oturdu, bu sırada genç kadının ütü kablosunu aniden Uğur Kuşcuoğlu'nun boynuna dolayarak boğmaya çalıştı ancak kocası kendinden geçince boğmayı bıraktı.

Uğur Kuşcuoğlu bir süre sonra kendine geldikten sonra su getirmesini istediği eşine, "Beni boğ, yoksa çok kötü olacak, iyi boğ ama" dedi.

Bunun üzerine Gülfidan Kuşcuoğlu da kocasını, boğazında bulunan kabloyu tekrar sıkıp boğarak öldürdü.

'MEŞRU SAVUNMA VE ZORUNLULUK HALİ'

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'de Gülfidan Kuşcuoğlu'nun cinayeti Türk Ceza Kanunu'nun meşru savunma ve zorunluluk halini düzenleyen TCK'nın 25'inci maddesi sınırları içerisinde işlediği gerekçesiyle ceza verilmemesi yönünde karar aldı ve genç kadını tahliye etti.

TCK'NIN 25'İNCİ MADDESİ

TCK'nın 25'inci maddesinde ''Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı, o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez" deniliyor.

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 27
  • han aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim adalet. "demek ki adalet dedikleri o kadar da adil bir şey değilmiş."eğer öldüren erkek olsaydı,öldüreni bırak hapisaneler hanımını dövme iddiasıyla erkeklerle dolu.erkeklere verilmedik ceza kalmıyor.kaldı ki ,habere göre,kadın adamın ilk bayıldığında kaçıp gidebilirdi,yani öldürmeyebilirdi.bu ne biçim adalet.aynı suçu işleyen biri senelerce ceza alıyor bir başkası berat ediyor.adil değil...
    Cevapla
  • aylina 12 yıl önce Şikayet Et
    meltemmm. oyy ne güzel valla hemen kocami öldürmeliyim nasil olsa hapis yok , beni öldür dedi bende öldürdüm derim hahahahahahaha
    Cevapla
  • mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    adalet tevafuk etti. bence dünyanın en güzel adaleti, kadın döven erkeklere ders olsun,
    Cevapla
  • Erkan Bozturk 12 yıl önce Şikayet Et
    dogru. adam kadini dovuyorsa kadinin ceza almamasi dogru olmus. bu ulkede karisini dovdugu halde polisin "hadi evinize gidin birsye olmaz" diye biraktiktan sonra karisini olduren cok koca var.
    Cevapla
  • ebu ubeyde bin nihad 12 yıl önce Şikayet Et
    rezalet bu adalet nerede. adamı öldür sonra ne, canıma tek etti.e, iyi o zaman herkes birbirini öldürsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!
Çoban şans eseri buldu! Tam 470 metre uzunluğunda