Diplomatlardan Esed'a saldırma çağrısı

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndaki 51 diplomat, Beşar Esad yönetimini hedef alan saldırılara girişme çağrısında bulunan bildiri yayımladı.

Diplomatlardan Esed'a saldırma çağrısı
Diplomatlardan Esed'a saldırma çağrısı
GİRİŞ 17.06.2016 08:51 GÜNCELLEME 17.06.2016 20:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakanlığın iç yazışması olduğu belirtilen bildiride, mevcut tutumun Suriye muhalefetine zarar verdiği ve Esad'ın iktidarda kalmasına yardım ettiği kaydedildi.

Bildiri Suriye konusunda danışmanlık yapan orta ve üst düzey 51 yetkili tarafından imzalandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmalarında yürütülen politikalara muhalefet şaşırtıcı bir durum değil. Ancak Beyaz Saray'ın tutumuna bu kadar çok sayıda diplomatın karşı çıkması nadiren görülen bir durum.

Bir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bildiriyi aldıklarını doğruladı ancak içeriği hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bildiride Esad rejimine karşı inanılır bir askeri harekat tehdidi çağrısında bulunuluyor. Aksi takdirde, Şam yönetiminin üzerinde muhaliflerle müzakere için baskı hissetmeyeceği vurgulanıyor.

Ateşkes süreci kaygısı

Bildirinin ABD-Rusya ortaklığındaki barış sürecinin çökmesinden Esad rejiminin yararlandığı kaygılarını yansıttığı belirtiliyor.
Ateşkesi geçmişte hem hükümet güçleri hem de muhalifler ihlal etmişti.

Ancak Suriye lideri Esad ateşkesi açıkça delmiş ve Suriye Ordusu İran ve Suriye'nin de desteğiyle Halep gibi önemli kentlerde stratejik toprak kazanımları elde etmişti.

Moskova yönetimi, ateşkesin kapsamında olmayan cihatçı muhaliflere karşı saldırılara destek verdiğini savunuyor. Ancak muhalif gruplara silahları susturmaları için baskı yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejiminin tutumundan giderek daha fazla rahatsız oluyor.

Kerry geçtiğimiz günlerde "ABD oturup, bir tarafın tüm süreci baltalama pahasına avantaj sağladığı sözde bir ateşkese alet olmayacak" demişti.

YORUMLAR 20
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın gücü yetseydi şimdiye kadar irana suriyeye kaç kere askeri müdahale yapmıştı.Amerikanın neden esadı devirmek istediğini erbakan hoca da yıllar önce sohbetlerinde anlattı.
    Cevapla
  • hakkaniyet adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de Esad için aynı şeyleri söylüyor.bunun anlamı türkiye ile abd aynı şeyleri düşünüyor ve aynı politikarları benimsiyor.aynı zulümleri planlıyor.ALLAH(C.C) içimizdeki hainlere müstehaklaırnı versin.amin.
    Cevapla
  • biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Esetin yaptıkları ne? yoksa sizin için orada bomblar altında açlıktan ölen çocukların değeri yok mu?
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Esed Müslüman değil, hıristiyan da değil. 4 Temmuz 1750 de kurulan abd de ilk 150 yıl içindeki başkanların 31 tanesi yahudi.
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Bildirinin içeriğinde acaba hangi kalleşlikler, sömürgecilik ruhu, soykırımlar var.
    Cevapla
  • Tayyar 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve rus uçakları beraber müslümanlara bombalar yağdırdı. Ve hala yağdırıyorlar. Güneyde Hristiyan bölgelerde herşey süt liman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...