Trump'ın danışmanı: Gülen Türkiye için tehdittir

Donald Trump'ın siyasi danışmanı Peter Navarro, Fethullah Gülen'in hem ABD hem de Türkiye için bir tehdit olduğunu söyledi.

Trump'ın danışmanı: Gülen Türkiye için tehdittir
Trump'ın danışmanı: Gülen Türkiye için tehdittir
GİRİŞ 29.07.2016 10:52 GÜNCELLEME 29.07.2016 15:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

8 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ın siyasi danışmanı Peter Navarro, National Interest sitesinde yazdığı makalede Gülen cemaatinin Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a kampanyasına destek verdiği iddialarını gündeme getirdi.

"HİLLARY'NİN GÜLEN BAĞLANTISI ALARM VERİCİ"

Navarro, “Hillary’nin Türkiye’deki darbeyi (darbe girişimini) desteklemekle suçlanan gizemli İslami din adamıyla bağları” başlıklı yazısında “Eğer Gülen karşıtlarına inanırsak, Gülen ABD’ye karşı gizli ya da kültürel cihat tehdidi oluştururken, Türkiye’deki demokrasiye ve istikrara karşı da bir dış tehdit. Bu nedenle Hillary’nin potansiyel Gülenci finansal bağlantısı oldukça alarm verici” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ RUSYA'YA İTEBİLİR"

Trump’ın danışmanı Navarro, bu durumun Hillary Clinton başkan seçilirse sorunlar oluşturacağını ifade ederken, şöyle devam etti:

“Eğer Clintonlara Gülenci maddi destek iddiaları doğruysa, Hillary Clinton, Gülen’i Türkiye’ye iade edebilir mi? Eğer etmezse ve Gülen gerçekten Türk hükümetini devirmeye çalışıyorsa, bu durumda Hillary, kilit konumdaki bir NATO müttefikinde istikrarsızlık ve şiddetin suç ortağı olmaz mı?”

Navarro, “Gülenciler Clinton’a yozlaşmış kancalarını gerçekten atarsa, (Başkan seçildiği takdirde) Clinton, Erdoğan’ı devirmek için bir darbeye yardım eder mi? Erdoğan kesinlikle böyle düşünebilir ve Erdoğan’ın taşıdığı bu şüphe ya da paranoya Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemek için yeterli olabilir ve bu da Erdoğan’ı Rusya’nın kollarına itebilir” dedi.

YORUMLAR 16
  • cml 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu adamın sözlerine inanmıyorum. Buda bir siyaset oyunu.bugün dediğini yarın tersini söyleyebilir ler.Yapılacak seçime kadar zaman kazanmak için oyun olabilir.
    Cevapla
  • Semih 7 yıl önce Şikayet Et
    Dertleri biz değiliz.Bize ne olduğu da umurlarında değil.Öyle bir beklentimizde yok zaten.Kendi aralarında oy devşirme yarışı.Abd nin rusyanın onun bunun kolunda kucagında artık işimiz olmaması lazım
    Cevapla
  • Arif Tecrübe 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump seçimi kazanacaktır. Obama'ya nazaran daha mert.Tayyip Erdoğanın metodunu uyguluyor. Zengini daha zengin yapacak.Fakire de oradan birşeyler aktaracak. Hani diyorlardı ya, tek başına yedirirler mi ?
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdım, duran saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir.
    Cevapla
  • kol... 7 yıl önce Şikayet Et
    amarikadan ingilizden yahudiden baska herkesın kollarında teselli bulabilir ;huzur bulabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak