Pakistan-Hindistan arasında gerginlik

Pakistan ile Hindistan arasındaki sınır gerginliği sonucu son bir hafta içerisinde Pakistan'daki Silakot şehrinin sınıra yakın kesimlerine 4000'den fazla mermi ve havan topu parçasının düştüğü belirtildi.

Pakistan-Hindistan arasında gerginlik
Pakistan-Hindistan arasında gerginlik
GİRİŞ 25.10.2013 09:29 GÜNCELLEME 25.10.2013 09:29

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hint askerlerinin Pakistan tarafına gelişigüzel attıkları havan topları, sınır şehri Sialkot'ta yaşamı olumsuz etkiledi.

Havan topu parçalarının sınır köyleri olan Bajwat, Chaprar, Suchitgart ve Shakargarh'da tarım yapan köylülerin tarlalarına ve kimi evlerin duvarlarına isabet ettiği bildirildi. Bölgede yaşayan köylülerin verdiği bilgiye göre, atışların son bir hafta içerisinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Sınır bölgesinden sorumlu Rangers timlerinin komutanı Ahmed Han gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir hafta içerisinde Hindistan tarafından yapılan atışlar sonucunda 14 kişinin yaralandığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Hindistan Başbakanı Manmohan Sing, eylül ayında New York'ta düzenlenen BM Genel Kurul Toplantıları sırasında sınır sorunlarının bitirilmesi ve barışın korunması amacıyla bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!
Dev derbi yarın: Galatasaray-Fenerbahçe! Şampiyonluk düğümü çözülüyor