"Alman Ordusu'nda 50 Müslüman var''

Alman Ordusu'nda toplam 400 aşırı görüşlü kişinin bulunduğu bildirildi.

"Alman Ordusu'nda 50 Müslüman var''
"Alman Ordusu'nda 50 Müslüman var''
GİRİŞ 15.07.2013 12:26 GÜNCELLEME 27.11.2013 20:01

Alman Ordu İstihbaratı (MAD) Başkanı Ulrich Birkenheier, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada kendi tespitlerine göre toplam bu 400 kişiden 350' sinin 'aşırı sağcı', 50 kadarının da ‘İslamcı' olduğunu söyledi.

Ulrich Birkenheier, orduda aşırı sağcıların sayısının yüksek olmasını bu kesimin katı hiyerarşik yapı ve emir komuta zinciri gibi belli yapılar ve silahlı eğitim nedeniyle cazip bulunmasına bağladı.

Bierkenheier, 'İslamcı' diye tanımladığı askerlerin sayısının da geçen seneye göre yüzde 25 oranında arttığını kaydetti. Mecburi askerlik hizmetinin 2011 yılında kaldırıldığı Almanya da orduda halen 185 bin 500 civarında personel bulunuyor.

Birkenheier aşırı sol görüşlü kişilere ise geleneksel olarak orduda nadiren rastlandığını belirtti. Askeri istihbarat olarak tespit ettikleri aşırı görüşlü insanları ordudan atmanın kolay olmadığını, bunun için mahkeme kararının gerekli olduğunun da altını çizen Birkenheier, bulgularının aşırıları tespit etmeye yettiğini, ancak bunların çoğu zaman mahkeme kararı için yeterli güçte olmadığının da altını çizdi.

Askeri istihbarat teşkilatı MAD Başkanı Birkenheier, orduda göreve başlamış kişilerle ilgili bilgi topladıklarına dikkat çekerek, orduya başvuruda bulunanları da incelemek istediklerini dile getirdi. Almanya'da 1956 yılında kurulan ve üç istihbarat kurumundan biri olan MAD, orduyu yabancı güçlerin casusluk çalışmalarına ve sabotajlara karşı koruma görevine sahip. Kurumda bin 200 eleman görev yapıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!