Almanya'da İslami kurumlara saldırı

Başta camiler olmak üzere İslamî kurum ve kuruluşlara saldırılar Almanya gündeminden düşmüyor. iki yıldaki 78’den fazla saldırı oldu.

Almanya'da İslami kurumlara saldırı
Almanya'da İslami kurumlara saldırı
GİRİŞ 21.11.2014 19:04 GÜNCELLEME 21.11.2014 19:04

Federal Meclis Sol Parti Fraksiyonu’nu sorusu üzerine açıklama yapan Federal Hükümet’in verdiği bilgiler Almanya’da 2012 yılının Ocak ayından 2014 yılının Mart ayına kadar İslami kurumlara 78 saldırı yapıldığını ortaya koydu. 

Süddeutsche Zeitung gazetesinin araştırmaları ise saldırı sayısının daha fazla olduğu yönünde. Üstelik terör örgütü IŞİD’in saldırılarını yoğunlaştırdığı 2014 yılı baharından itibaren camilere saldırıların daha da arttığı gözleniyor. 

Süddeutsche Zeitung gazetesinde Hakan Tanrıverdi imzasıyla yayınlanan “Müslüman karşıtı 78 vakanın arkasında neler yatıyor“ başlıklı haberde saldırı listesinin eksik olduğuna dair güçlü verilere yer verildi. Söz konusu araştırmayla ilgili bir değerlendirme yapan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, cami ve diğer İslamî kurumlara yönelik olarak Federal Hükûmet tarafından bildirilen toplam 78 saldırı ile ilgili Süddeutsche Zeitung’un yaptığı araştırma münasebetiyle bir açıklamada bulundu. Yeneroğlu "Müslüman karşıtı suçların ayrı bir kategoride değerlendirilmesi ve kaydedilmesi kaçınılmazdır." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer