Yunanistan'daki seçimler İspanya'yı tedirgin etti

Yunanistan’da gerçekleşen erken genel seçimlerde sol parti Syriza’nın kazanması İspanya’yı endişeli bir bekleyişe itti.

Yunanistan'daki seçimler İspanya'yı tedirgin etti
Yunanistan'daki seçimler İspanya'yı tedirgin etti
GİRİŞ 26.01.2015 16:31 GÜNCELLEME 26.01.2015 16:31

Özellikle iktidarda bulunan sağcı Halk Parisi (PP) Yunan seçimlerinin İspanya’ya sıçramasından korkuyor. İspanya’da 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde kamuoyu yoklamalarına göre büyük oy kaybına uğraması beklenen iktidar partisinin aynen Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi gibi muhalefete düşmesi bekleniyor.

İktidar partisi milletvekilleri Yunan seçimlerini populist söylemlerin kazandığına dikkat çekerek Syriza partisi’nin örünün kısa olacağını idda ettiler. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise Yunanistan ile İspanya’nın farkli iki ülke olduğuna işaret ederek benzetmelere karşı çıktı.

Rajoy Syriza’nın Rus ruleti oynadığını, bu oyuna ülkesinde başka partilerinde oynama girişimine müsaade etmeyeceği uyarısı yaptı.İktidardaki Halk Partisi sözcülerinden Jose Ramon Garcia, Yunan halkının populizm ile Yeni Demokrasi Partisi arasında seçimini verdiği sözleri tutamayacak olan Syriza’dan kullandığını vurgulayarak esas kaybedenin sosyalistlerin olduğunu savundu.

Syriza’nın eurodan çıkmayı, halka iş sağlamayı, borçları yeniden yapılandırmayı gibi hususlarda ikna edici bir programın olmadığını kaydeden sözcü Garcia, Yunanistan’ı daha kötü günler beklediğini ileri sürdü. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim