Kilisede kılınan namaz tartışmalara neden oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir kilisede, kadın-erkek karışık bir grup Müslüman namaz kıldı.

GİRİŞ 14.03.2015 12:42 GÜNCELLEME 14.03.2015 13:50
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Kilise papazı böyle bir ibadete izin verdiği ve gruba İncil'den bölümler okurken Allah ifadesini kullandığı gerekçesiyle sert eleştirilere maruz kaldı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Londra'nın Waterloo semtindeki St. John's protestant kilisesi ilk kez bir Müslüman ibadetine mekan oldu. Kilise papazı Giles Goddard, geçen cumartesi yapılan ibadeti çok dokunaklı olarak nitelendirirken bu davranışın, insanlara kiliselerin bir ibadet yeri olduğunu teklif etme isteğinin ifadesini olduğunu söyledi.

Ancak papaz Goddard'ın bu davranışı kilise kanunundaki protestan kilisesi doktirininden uzaklaşılamaz maddesi gereği proteston rahiplerince sert dille eleştirildi. Goddard, kadınların da erkekler gibi namaz kıldırabileceklerini savunan Kapsamlı Cami Girişimi grubunun kendisine 8 Mart Dünya Kadınlar gününde böyle bir ibadet yapmak için izin istediğini ve kendisinin buna izin verdiğini ancak bu talebin, tartışmalı bir konuya dönüşeceğini tahmin etmediğini söyledi. 

Papaz Goddard, "Protesto kilisesi olarak insanların ibadet yapmalarına olanak sağlamamız gerekiyor. Bir toplum merkezine gitmeleri gerekirdi, ancak kilisede olmaları hoşlarına gitti. Gerçekten kilisede ağırlanmaktan memnun kaldılar. Çok etkileyiciydi. Sonuçta aynı tanrı. Aynı geleneği paylaşıyoruz" diye konuştu.

Okunan ezanın ardından, bir kadının kıldırdığı namaz sonrasında papaz Goddard, İncil'den okuduğu bölümde Müslümanlar'ın kullandığı Allah ifadesini kullandı. Goddard'ın bu davranışı ise çevredeki diğer kilise papazları tarafından eleştirildi.

Londra'nın güneyindeki New Malden kilisesi papazı Stephen Kuhrt, bu hareketin tamamen yasa dışı olduğunu savunarak böyle bir olayın bir camide asla olmayacağını söyledi. Wimbledon Kilisesi'nin papazı ise, böyle bir davranışın Hıristiyanlar için hakaret olduğunu savundu. 

YORUMLAR 73
  • Erdinç AKİL 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütünüyle eksik ve yetersiz olan bur namaz oldu bitti'ye getirilmek isteten ve başka bir dinin mabedinde kılınan kadın erkek karışımı başı açık önde kadın arkada erkek; secde yanlış, rüku yanlış, tekbir yanlış, kılık kıyafet tedbirsiz, düzensiz. Allah'ın huzurunda olmak ciddiyet gerektirir. Sanki Nuh'un gemisi biraz sonra kalkacak aceleleri var acele edip namaz kıldıklarını zannettikleri bir sürü.Hayır.
    Cevapla
  • berk 9 yıl önce Şikayet Et
    adam kadının önündeki kadına bakıp şeytani şeyler düşünürse yarın o kilisede "namazda taciz" konusu gündeme gelir.
    Cevapla
  • Hseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Namazì kilan ingiliz kildiranda ingiliz.Muslumanlar olarak bu eylemi Ustlenmiyoruz!
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Meleklerin girmediği yerlerde namaz kılınmaz. Kadın imam olmaz. Kadın erkek aynı safta duramaz. Boşuna papazınıza kızmayın izin verdiği şey islam değil. Orada olup bunu normal karşılayanlar da müslüman değil. Tavşan kaç, tazı tut. Kendiniz pişirip kendiniz yersiniz ancak.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    alın size ahir zaman...kıyametin bir hadiside budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak