Fransız Belediye Başkanı 'İslam Yasaklansın' dedi

Fransa'nın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslam'ı yasaklamayı teklif etti.

Fransız Belediye Başkanı 'İslam Yasaklansın' dedi
Fransız Belediye Başkanı 'İslam Yasaklansın' dedi
GİRİŞ 15.05.2015 16:29 GÜNCELLEME 15.05.2015 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açtığı bir başlık üzerinden mesaj yayımlayan Chardon, "Fransa'da İslam inancı yasaklanmalı" dedi.

Chardon üç kez tekrar ettiği aynı içerikli mesajlara, 2017 yılında Fransa'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini partisi UMP'nin kazanacağını ima ederek, "18 Ekim 2017'de Fransa'da İslam yasaklanacak" ifadesini de ekledi.

Le Monde gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Chardon, "Fransa'nın yaşadığı sorunların tek çözümünün İslam'ın yasaklanması olduğunu" ve teklifine Sarkozy'nin cevabını beklediğini belirtti. Chardon, İslam inancını yaşamak isteyenlerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini de söyledi.

SARKOZY'DEN CEVAP

Chardon’un açıklamalarına şahsi Twitter hesabından cevap veren eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, “Laiklik sınırlarını da aşan bunu öneriyi kınıyorum” dedi.

PARTİDEN İHRACI İSTENDİ

UMP partisi Başkan yardımcısı Nathalie Kosciusko-Morizet'de yaptığı açıklamada, "Bu kabul edilemez açıklama nedeniyle Chardon için derhal ihraç prosedürünü başlattık. Bu tür saçma açıklamalar partimizin değerlerine hiçbir şekilde uymamaktadır" dedi.

Partinin üye kabul Komisyonu Başkanı ve Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de Chardon'un tweetlerinde çok ileri gittiğini ve yazdıklarının kabul edilemez olduğunu söylerken partiden ihracının istendiğini belirtti.

Gazetenin haberinde, bir süredir ağız kanseri tedavisi gören Chardon'un son dönemde izinde olduğu ancak görevini bırakmadığı da bildirildi.

YORUMLAR 2
  • şevval kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.
    Cevapla
  • Breee Adammm 8 yıl önce Şikayet Et
    Islami yasaklarsan kiyamet koparrrr. Dunya hayati biter. Haberin yokkkkk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz