Atını giydirmeyene 500 Euro ceza

İtalya’da bir kasabanın yerel yönetimi, atların sokakları dışkılarıyla kirletmesini engellemek için ilginç bir karar aldı.

Atını giydirmeyene 500 Euro ceza
Atını giydirmeyene 500 Euro ceza
GİRİŞ 25.08.2015 08:50 GÜNCELLEME 25.08.2015 08:50

 At sahiplerine hitaben her yere “Atlara don giydirin” afişleri asan yönetim, buna uymayana ise 500 Euro’ya kadar ceza kesileceğini duyurdu. 

İtalya’nın kuzeyindeki Cremona iline bağlı 4 bin nüfuslu Pignano kasabası belediyesi, ilk bakışta “provokasyon” ya da “şaka” gibi algılanan sıradışı bir kuralla dikkatleri üzerine çekti. 

Kasabanın birçok yerine “At muhteşem bir hayvandır, ama onu sadece hayvan gibi görme: onlara don giydirin” yazılı afişleri asan belediye, bu şekilde sokakların at kakasıyla kirletilmemesini sağlayacak bu kuralı vatandaşlarına duyurmuş oldu.

Yerel yönetim aynı afişlerde, hayvanlarına don giydirmeyip, doğayı kirleten at sahiplerine ise 50 ila 500 Euro arasında ceza kesileceğini de kaydetti. 

“DON KURALININ FAYDASINI GÖRDÜK”

Aşırı sağcı Kuzey Ligi (Lega Nord) partili Belediye Başkanı Rosolino Bertoni, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kasabamızdaki, bu don kuralının faydasını gördük. İsteyen at sahiplerine geri dönüşümlü, çocuk bezine benzeyen donlar veriyoruz. Kasabamızın kirlenmesini istemiyoruz. Yaptığımız duyuru bir provokasyon değildir: at pisliklerini engellemeye kararlıyız” diye konuştu. 

Kent içinde gezi amaçlı kullanılan atların sahiplerine bu kurala uymaları çağrısı yapan Bertoni, “Kentsel görünümü korumak için adaplı olunmalı” diye ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti