'Türkiye’deki sığınmacılara maddi yardım edeceğiz'

David Cameron ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

'Türkiye’deki sığınmacılara maddi yardım edeceğiz'
'Türkiye’deki sığınmacılara maddi yardım edeceğiz'
GİRİŞ 05.09.2015 04:59 GÜNCELLEME 05.09.2015 04:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cameron, açıklamaları sırasında son dönemlerde Avrupa’nın karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin göç krizi olduğunu kaydeden Cameron, yılın ilk 6 ayında Akdeniz üzerinden Avrupa’ya 220 bin kişinin geçtiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Cameron, ''Bu insanlar farklı ülkelerden ve farklı koşullar nedeniyle geliyorlar. Bazıları, Avrupa'da daha iyi bir hayat bulmak için ekonomik nedenlerle birçoğu da çatışmadan kaçıyor. Mariano’nun da söylediği gibi, bu ikisi arasında ayrım yapmak çok önemli. Son haftalarda, Türkiye’den Doğu Akdeniz’e geçişlerin sayısında büyük bir artış olduğunu gördük. Bu insanların büyük bir kısmı Suriyeli. Önce Esed tarafından ardından da DAEŞ tarafından korkmuş 11 milyondan fazla kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı'' dedi. 

''91 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILACAK''

İngiltere’nin tarihi boyunca yaptığı gibi mülteciler için daha fazlasını yapacağını kaydeden Cameron, ''5 bin Suriyeli için barınak tedarik ettik ve bugün Lizbon'da yaklaşımımızı genişlettiğimizi ve bölgede mevcut olan BM kamplarında daha fazla Suriyeliler için yerleştirme teklif ettiğimizi açıkladım. Bu planların detaylarını sivil toplum kuruluşları ve ortaklarıyla ele alacağız'' açıklamasını yaptı.

Diğer ülkelerin bu yardım düzeyine ulaşmadığını vurgulayan Cameron, ''Halen Suriye’de bulunan Suriyelilere yaklaşık 91 milyon dolar yardım yapılacak. Geri kalanı da Suriyeli sığındığı kaldığı Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere gönderilecek. İngiltere, mantığı ve kalbi ile hareket edecek'' açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya göç dalgası başlayınca yusuf yusuf ediyorlar verdikleri parada bizim suriyelilelere yaptığımız yardımın yanında devede kulak kalır
    Cevapla
  • nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    hahay baktılarki parayı bulamayan mülteciler koşa koşa onlara geliyor yardıma koşuyorlar vay beee neymiiiş bir musibet bin nasihatten iyiymiş beter olsunlar inş.
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    MADDİ YARDIM HİÇ BİR ŞEYİ ÇÖZMEZ ! ! maddi yardım yapmayın ülkenize alın maddi yardım 3-5 günlük geçici bir çözümdür AB artık suriyelilere ve diğer mültecilere kapılarını AÇMAK ZORUNDADIR ! ! sıgınmacı ve mültecileri daha fazla açık hava hapishanelerinde tutamazlar ! !
    Cevapla
  • akıl 8 yıl önce Şikayet Et
    adam ulkesıne multecı almak zorundamı?bız aldıkta ne oldu surıyelılerın ıcınden pkk lılar cıkıyor.adamlar enayımı alsın ne yadu belırsız surıyelılerı.kerızlık bızde ıste al besle.ulkenın cıvısı cıktı
    Cevapla
  • çizim 8 yıl önce Şikayet Et
    esedi deviriphalkı zenginleştirip suriyeyi kendilerine pazar yapacaklardı ingilizler. 1999da ilgiltereye gittiğimde çalıştığım şirketin ingiliz CEOsu ortadoğu değişecek çünkü halk fakir halkın zenginleşmesi alım gücünün artması lazım ürünlerimizi satmak için pazar lazım. para ortadoğuda ama diktatör ailelerin cebinde halk ise fakir bir aileye ne satabilirsiniz ki demişti. sesed zenginliğinin bir kısmını halkı ile paylaşsaydı başına bu gelmezdi.
    Cevapla
  • yadigar 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye gemilerle avrupaya göçmenleri yani suriyelileri taşımalı yoksa savaş mavaş bitmez esad gitmez rusya iran çin desteği var esada ancak avrulı ülkelere gçö çoğaldıkca bu sorun çözülür demedi demeyin mit harekete geçmeli bu suriyelileri gemi gemi tren tren gerekirse tırlarla avrupaya taşınmalı avrupa isdila edilmeli eğer savaş bitmesi isdiyorlarsa ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak