Eski Başbakan sigarayı bıraktı

Yıllardır sigara içen Eski Almanya Başbakanı Helmut Schmidt sigarayı bıraktı

Eski Başbakan sigarayı bıraktı
Eski Başbakan sigarayı bıraktı
GİRİŞ 11.09.2015 09:41 GÜNCELLEME 11.09.2015 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya’da televizyonda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski başbakanlarından Helmut Schmidt, sigarayı bıraktı. Hamburg’da bir klinikte tedavi gören 96 yaşındaki Schmidt’in sigarayı bıraktığı doktoru tarafından açıklandı. Hamburger Morgenpost gazetesinin bildirdiğine göre, adı sigarayla özdeşleşen yılların tiryakisi Helmudt Schmidt, 10 günden bu tarafa sigara içmiyor. Doktoru Professor Dr. Karl-Heinz Kuck, Schmidt’in nikotin bandı kullandığını ve on gündür sigarayı hiç aramadığını söyledi.Helmut Schmidt, resmi toplantılar dahil her ortamda sigara içmesiyle biliniyordu. Buna katıldığı televizyon proğramları dahil.

YÜZ YAŞINA KADAR SİGARA STOKLAMIŞTI

Helmut Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların Avrupa Birliği tarafından yasaklanması ihtimali üzerine, iki yıl önce 200 kutu sigara stokladığı ortaya çıkmıştı. Helmut Schmidt’in sigara stokladığını SPD’li Peer Steinbrück bir sohbet toplantısında, içtiği sigaraların yasaklanma ihtimaline karşı kendisinin sigara stokladığını, "Evimin bodrumunda satışı yasaklanan tipte yüzlerce Fransız ampulü var. Yasaklanır endişesiyle Helmut Schmidt de büyük miktarda sigarayı deposunda tutuyor" diyerek açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • shipe 8 yıl önce Şikayet Et
    hitler torunu,geberecek diye brakmis.
    Cevapla
  • Aslında 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında denemek lazım, nikotin sakızı baya faydalı olabiliyor, bant nasıl iş görür acaba, ayrıca bu adam senelerdir içtiği bu sigaraya sırf nikotin bakımından değil aynı zamanda psikolojik bakımdan da bağımlıdır,elini ağzına götürme ihtiyacı duymuyor mu acaba. En zor kısmı bence bunu aşmak.
    Cevapla
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    çok önemli bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü