Silahların dördü Almanya'dan alınmış

Paris'teki saldırılarda kullanılan silahların dördünün Almanya'dan alındığı ortaya çıktı.

Silahların dördü Almanya'dan alınmış
Silahların dördü Almanya'dan alınmış
GİRİŞ 27.11.2015 11:30 GÜNCELLEME 27.11.2015 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Paris saldırılarıyla ilgili yapılan araştırma sonuçlarına göre Almanya'da bir silah tüccarının da olayla ilgisinin bulunduğu, saldırıda kullanılan silahlardan dördünün Almanya'da satın alındığı bildirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırılarla ilgili yapılan soruşturmalar sonucu, saldırganların Almanya'daki bir silah tacirinden silah aldıkları belirlendi. 'Bild' gazetesinde yeralan haberde, Baden-Württemberg Eyaletine bağlı Magstadt şehrinde bir silah tüccarının tutuklandığı bildirildi.

Stuttgart Başsavcılığı, 34 yaşında bir kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu kişinin silah kanununa aykırı hareket ettiğini belirtti. Bu kişinin kurusıkı atan silahları normal kurşun atabilen silahlara dönüştürdüğü ve internette sattığı kaydedildi. Başsavcılık Paris saldırılarıyla doğrudan ilgisi olduğu konusunda bir açıklama yapmadı.

Bild gazetesinin güvenlik yetkililerini kaynak gösterdiği haberde, aynı kişinin Kasım ayı başında kaleşnikof marka 4 makinalı tüfek sattığı, Frankfurt Başsavcılığının ve gümrük yetkililerinin bu kişinin izini bulduğu kaydedildi.

Gazete haberinde, yakalanan kişinin telefonunda yapılan incelemede 4 makinalı tüfeği 'Paris'teki bir Arap'a' sattığı ifadesi bulunduğu bildirildi. Fransız güvenlik yetkilileri, bu silahların saldırılarda kullanıldığını tahmin ediyorlar.

YORUMLAR 1
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar kolaymış oralarda silaha ulaşmak. bir de övünüyorlar polisimiz, istihbaratımız iyi diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!