Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye sınırı aştı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye sınırında Rus Su-24 uçağını düşüren Türkiye'nin 'sınırı aştığını' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye sınırı aştı
Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye sınırı aştı
GİRİŞ 27.11.2015 14:04 GÜNCELLEME 27.11.2015 15:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''Türkiye liderliğinin sınırı aştığına ve Türkiye'yi hem ulusal çıkarları hem de bölgedeki durum açısından zor bir duruma soktuğuna inanıyoruz'' dedi.

Muallim de, ''Türkiye 5 yıldır teröristleri destekliyor ve bizi sırtımızdan bıçaklıyor'' ifadelerini kullandı. ''Moskova ve Şam arasında benzeri görülmemiş bir stratejik ortaklık var'' diyen Muallim, ''Rus hava kuvvetleri Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyonuna göre 100 kat daha başarılı oldu. Rusya sayesinde Suriye ordusu önemli başarılar elde etti. Rusya ile olan işbirliğimiz sayesinde teröristler ülkemizden geri çekilmeye başladı'' dedi.

Bununla birlikte Lavrov Muallim'den, Türkiye'nin vurduğu Su-24 uçağından paraşütle atlayan yardımcı pilotu kurtarmak için 12 saatlik operasyona katılanlara teşekkürlerini iletmesini istedi.

YORUMLAR 26
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bilmedik niyetimiz kötü değildi dedikçe biz bunlar azar. geldin boyunun ölçüsünü aldın bir daha gel bir daha alırsın deyip alttan almamak lazım. şımartmanın anlamı yok.
    Cevapla
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusları sözüne inanılır, kendilerine güvenilir, şerefli insanlar olarak biliyorduk. Şu bir kaç günün içinde söyledikleri yalanlar, masumlara yaptıkları muameleler, attıkları iftiraları görünce aynen ÇAKALLAR gibi olduklarını gördük. Demek ki ecdadımız güçsüz bile olsa bunlarla harp etmesinin sebebi bu imiş.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında itiraf ediyorlar.
    Cevapla
  • ali rıza 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya kendi düşünsün akdenize nasıl ıner acaba butun orta doguyu kaybeder rusya hata yapıyor surıyeyı turkıyeye tercih ediyor artık suriye diye bir devlet yaşayamaz
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    asıl sınırı aşan onlar haklıyken haksız duruma getirmeye çalışıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?