FETÖ'ye ilk neşter İngiltere’den

FETÖ’nün Avrupa’daki 2 milyar euroluk finans ağının çökertilmesi için ilk adım İngiltere’den geldi.

FETÖ'ye ilk neşter İngiltere’den
FETÖ'ye ilk neşter İngiltere’den
GİRİŞ 29.11.2016 08:24 GÜNCELLEME 29.11.2016 08:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün küresel finans ağını çökertmek üzere dört koldan harekete geçerken, İngiltere'den önemli bir adım geldi.

Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi (United Kingdom Financial Intelligence Unit-UKFIU), Koza grubunun eski patronu Akın İpek ve Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in de aralarında yer aldığı 26 FETÖ'cünün hesapları için incelenmesi talimatı verdi. 

FETÖ finansörü 26 işadamının, İngiltere ve Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa bankalarında ilk etapta 2 milyar Euro civarında hesabı bulunduğu belirlendi. Bu paraların özellikle 17-25 Aralık 2013 sivil darbe girişiminden sonra peyderpey Avrupa'ya çıkarıldığı belirlendi.

Türkiye'nin başvurusu üzerine 'şüpheli' kapsamına alınan bu hesaplar didik didik edilecek. İnceleme sonuçlanıncaya kadar bu hesaplardan ticari hayatın gereğine uygun düşmeyen yüklü fon hareketleri gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca hesap sahiplerinden bilgi ve izahat istenecek. Söz konusu hesaplarda terör finansmanına ait delil ortaya çıkarsa bu varlıklar dondurulacak.

YORUMLAR 19
  • Koc 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi parasi zaten sol cepten cikartip sag cebi indirecek.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ingilter derin devleti fetöye akil verdi ,yoksa bu sümüklü inanin bakkal bile calistiramaz.Ingiltere islam ulkelerindeki munafiklari hep kullanmistir tarihi gectigi zamanda yok etmistir.
    Cevapla
  • Yörük GURD 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Türk'ün tarihte ki en büyük düşmanıdır.Leyhimize olacak hiçbir şeye adım atmaz.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere yeni bir şeytanlık yapma niyetinde olabilir mi? Yani böyle bir sorgulamaya öncü gibi gözükerek, darbeye karışan veya bi şekilde irtibatı olanlar ki, başta bu hain kaçak akın denen kalleş de gidip müracaat edecek, aman siz yapmayın, gelin anlaşalım diye yalvaracaklar, sonrasında da İngiliz şeytanlığı planına göre parsadan pastayı kapmış olacak. Olamaz mı? Bu kalleşlerde ahlak olmadığı için, ne olsa yaparlar diye düşünenlerdeniz.
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan az önce uzun bacaklı bir ingiliz geçmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim