Adada işler karıştı! İngiltere'ye uyarı

İskoçya Bölgesel Hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon, yaptığı açıklamada Brexit'in İskoçya'nın ikinci kez bağımsızlık referandumuna yol açabileceğini söyledi.

Adada işler karıştı! İngiltere'ye uyarı
Adada işler karıştı! İngiltere'ye uyarı
GİRİŞ 28.02.2017 12:30 GÜNCELLEME 28.02.2017 18:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İskoçya Bölgesel Hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon Salı günü yaptığı açıklamada, ülkesinin gidişatını değiştirmek için uyarı süresinin tükendiğini, Theresa May'li Britanya hükümetinin Brexit'le yol açtığı "uyuşmazlığı"nın ikinci bir İskoç bağımsızlık referandumuna neden olabileceğini söyledi. 

Times gazetesinde yazan Sturgeon, yazısında, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılma oylarında, İskoçya'nın bağımsızlığı konusunda referandum yaptığı 2014'te İngiltere'nin bir parçası olarak kalmak için 10 puanlık bir fark attığı zamandan bu yana manzaranın değiştiğini söyledi. 

Sturgeon yazısında, İngiltere hükümetinin rotayı değiştirmesi için çok geç olmadığını ama zamanın azaldığını belirtti. 

YORUMLAR 3
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ingiliz hükümetinin AB den çıkmak için herhangi bir planı , projesi yok. Bende dahil çoğu insan çıksın diye boşuna oy kullandı. Zaten AB olayında en çok karlı çıkanlar Doğu Avrupa ülkeleri oldu. Yarısı zaten İngiltere'de . Bunları geri göndermelerine imkan yok.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    İskoçya ingiltereden ayrılamaz çünkü iskoçlar İngilterenin sunduğu sosyal imkanlardan memnun. Herkes ayrıldıklarında sağlık sigortası, emeklilik vs. konuların ene olacağından endişeli.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel !!yaktığınız kadar yanın !bu mazlum ülkelerin ahı çıkacak bi şekilde !!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu