Merkel bu sözlerle tansiyonu düşürmeye çalıştı!

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözleri ve Türk hükümet yetkililerinin Almanya'daki referandum etkinliklerinin iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel bu sözlerle tansiyonu düşürmeye çalıştı!
Merkel bu sözlerle tansiyonu düşürmeye çalıştı!
GİRİŞ 23.03.2017 11:40 GÜNCELLEME 23.03.2017 13:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Saarländischer Rundfunk radyo kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye ile ilgili gelişmelere de değinen Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ve Avrupa’ya yönelik sert sözlerine rağmen, Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyledi. Her zaman diyalog arayışında olduğunu kaydeden Merkel, "Almanya, Türkiye ile ilişkilerde gerginlik istemiyor" diye konuştu. Sorunların ancak konuşarak çözülebileceğini vurgulayan Merkel, ama bazen bu görüşmeler için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Merkel açıklamasında, Türk kökenli vatandaşların, Almanya’da birlikte huzur içerisinde yaşamak istenilen diğer vatandaşlar gibi görülmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

REFERANDUM ETKİNLİKLERİNİN İPTALİ

Türk hükümet temsilcilerinin Almanya’daki referandum etkinliklerinden feragat ettiği yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladığını söyleyen Merkel, bunun durumun yumuşamasına yardımcı olacağını kaydetti.

Merkel diğer yandan Alman Dışişleri Bakanlığı’nın en geç beş iş günü öncesinden yapılacak etkinliklerin bildirilmesi yönünde Türkiye'ye verdiği sözlü notaya atıfta bulunarak, Almanya'da yaşayan Türklerin 27 Mart'tan itibaren oy kullanacaklarını hatırlattı ve "Dolayısıyla belki de referandum etkinlikleri zaten doğal yollardan sona ermiştir" diye konuştu.

YORUMLAR 21
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Referandumdan sonra sizin seçimlere bir eğilelim bakalım.
    Cevapla
  • melek 7 yıl önce Şikayet Et
    bence sen yaşlandın sn merkel konuşmalarını varsa torunların bile dinlemez vatan hainlrinle emekliliğini yaşa artık iki yüzlü deyil bin yüzlüsünüz
    Cevapla
  • Erol. 7 yıl önce Şikayet Et
    Merkel teyzenin tansiyonu çıkmıştı şimdi bizden tansiyonu düşürücü bitki ilaci istiyor.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn Basbakan siz diyorsunuz ki olanlari unutalim ve yeni bir sayfa acalim. Bence bu okadar kolay olmayacak. Türkiye fakir ve bize muhtac onun icin her söyleneni yapmak zorunda. Birinci yanilginiz Türkiyedeki bircok polirikaci sizin dediginizi yapar, amma benim tanidigim R,T Erdogan bu yapilanlari kolay kolay unutmaz, unutsa ben ve benim gibiler hatirlatir. Burada secim sandigi kurdurmaniz bir lutuf degil demokrasilerin bir geregidir. Burada calisanlar icin de lutuf degil sizin davetinizle gelen misafir iscilerdir. Üstelik herseye ragmen Almanya´ninTürkiye´ye niye düsman oldugunu anlamis degilim.
    Cevapla
  • Fatih1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar alçaldıklarının farkında değiller. Benim ülkemde ki referandumdan size ne neyin peşinde olduğunuzu biz çok iyi biliyoruz. Reis kuyruğunuza çok sert bastı galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi