"Türkiye komşularına saldıracak"

Rusya'da 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine aday olan Vladimir Jirinovski, Türkiye'yi komşularına saldırı hazırlığında olmakla suçladı.

"Türkiye komşularına saldıracak"
"Türkiye komşularına saldıracak"
GİRİŞ 02.02.2012 11:41 GÜNCELLEME 02.02.2012 11:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendiren aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, Rusya ve Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye'ye karşı dış askeri müdahaleyi öngören tüm taslakları veto edeceğini vurgulayarak, "Suriye Başkanı Beşar Esad'ı sonuna dek desteklememiz lazım" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nden istediği sonucu alamayan batının, Suriye'de rejim değişikliği ve iç savaş için başka yollar denemekte olduğunu belirten Jirinovski, "Bunların başında Türkiye geliyor. Türkiye, kendisinin demokrasi yanlısı olduğu görünümü vererek, bölgede lider konuma yükselmek için çalışmalar yapıyor. Ayrıca Suriye, Kuzey Irak ve Türkiye'nin doğusundaki Kürtler'e de saldırma hazırlıkları yapıyor. Önümüzdeki yaz aylarında ise İran'a saldırı gündeme gelecek" diye konuştu.

21'nci yüzyılın, Ortadoğu'da bir çok gergin olaylara tanık olacağını belirten Jirinovski, "İsrail bu bölgede var oldukça, ki var olacaktır, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki sorun bitmez. Çünkü burada petrol kaynaklarının kontrolü sözkonusudur. Afganistan da enerji yolu üzerinde bulunduğu için istikrara kavuşamayacak. İran ve Çin gibi ülkeler de ileride parçalanacak. Savaş, Kafkasya bölgelerimize de ulaşacak" tahmininde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Davaro Hıyaroyu Furacak. Babasının öldürüldügü yere götüriy..Aslında davaronun hıyaroyu furma gibi bir amacı yoktur davaro zeyneyo furuk..ama köylüler babasının kanini yerde komiyacak dediklerinden..aslında türkiye furacak denmesi biliç altına Türkiye hadi sen git fur emrini empoze etmektir..bence bu böyle..Türkiye ve Türkiyelim Sen Zeynebe git, hıyaroyu bırak, hatta hıyar tarlasını bırak kim alırsa hıyar tarlasını, onun... diyor ya hani..
    Cevapla
  • adam turk 12 yıl önce Şikayet Et
    JİRİNOWSKY Yİ HAFİFE ALMAYALIM. bize göre basit bir adam olabilir ama ruslar adamın söylediklerini dikkate alıyor. türkiye nin suriyeye saldırma niyeti yok.. yalnızca esatın yaptıklarına üzülüyoruz. rusyanında suriyeyi fazlaca beğendiği yok sadece halkını kırmasına göz yumuyor yeterki rus menfaati bozulmasında araplar ölürse ölsün.. insani boyutu yok.. iran ile russlardan daha yakınız. çinle alıp veremediğimiz yok..ruslar ve abd istedi diye kimseye saldırma ihtiyacımız yo.. demokrasiye kalınca önce türkiye kendi kendine getirse iyi olur ama jirnowskiyi yabana atmamak lazım
    Cevapla
  • serkan demirel 12 yıl önce Şikayet Et
    Çariçe Katarinanın torunu işte. Uyduruk rus ordusuyla çevrelerine tehtid yayan bu devlet boş boş konuşuyor. Libya, ırak işgallerinde sadece savaşları seyretmişlerdi kuru patırtıdan başka birşey değil. Ellerindeki füzelere güveniyorlar ama şununda farkındalarki o füzeleri kullanırlarsa kendi sonlarını hazırlarlar rusları kimse takmasın tırıvırı
    Cevapla
  • adnan demir 12 yıl önce Şikayet Et
    GARGEMEL JİRİNOVSKY. Ufak atta civcivler yesin. Son zamanlarda isim yapmak isteyen siyasetçiler Türkiye'yi kullanıyorlar. Çünkü Türkiyenin Ortadoğu ve BAlkanlardaki liderlik konumu onları ürkütüyor.
    Cevapla
  • sait sahin 12 yıl önce Şikayet Et
    iftıra atmak kolaydegil artık!!!. son yıllarda ülkemize muhteşem bir baskı var diger ülke liderleri TÜRKİYE yi artık siyasi magzeme olarak kullanmaya başladılar. zorla fitne cıkarıyorlar.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi