Almanya'da sünnet artık yasa dışı

Almanya'da yaralama suçu kapsamına girdiği gerekçesiyle sünnetin yasa dışı olduğuna karar verildi.

Almanya'da sünnet artık yasa dışı
Almanya'da sünnet artık yasa dışı
GİRİŞ 26.06.2012 17:25 GÜNCELLEME 26.06.2012 17:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Köln Eyalet Mahkemesi, bugün aldığı kararda, Müslüman bir ailenin çocuğunu sünnet eden doktorun yaralama suçu işlediğini belirtti. Mahkeme; doktoru, yaptığı işin 'yasa dışı olduğunu bilmediği' gerekçesiyle serbest bıraktı.

Sünnetin yaralama suçu kapsamına girdiği için yasa dışı olduğuna karar veren mahkeme, sünnetin ancak tıbbi gereklilik sözkonusu olduğunda yapılmasının yasa dışı olmayacağına hükmetti.

Mahkeme, doktorun hem ailenin isteği üzerine hareket ettiğine, hem de sünneti tıbbi kurallara uygun olarak yaptığına da işaret etti.

Müslüman bir aile, doktordan 4 yaşındaki oğullarını sünnet etmesini istemiş, ameliyattan iki gün sonra çocukta kanama meydana geldiği için Köln Savcılığı doktor hakkında dava açmıştı.

İlk davada Köln Sulh Mahkemesi, sünnetin ailenin rızasıyla yaptığı gerekçesiyle doktoru serbest bırakma kararı almış; dava, temyize gitmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Murat BÖÇKÜN 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede bedava yapcaz... ben sağlık memuruyum.. ne kadar sünnet olması gereken almanyada türk çocuğu varsa ben bedava yapcam.. sevaptır..
    Cevapla
  • Deli Dumrul 11 yıl önce Şikayet Et
    toplu sünnet şölenleri yapılsın. evet, tepki olarak toplu sünnet şölenleri yapılsın. hiç bir şekilde aşırıya kaçmadan haklı tepkimizi ortaya koyalım.
    Cevapla
  • Matmaca 11 yıl önce Şikayet Et
    göğüslere silikon takmak serbest.. almanlar iyice cıvıttı.dini olan herşeye karşılar.güzelleşmek adına yapılan onca estetik ameliyata hiçbir şey deme.sağlıklı olduğu tıbben kanıtlanan sünneti yasakla.hans işte ne olacak.bira içmekten başka ne bilir.
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    gereken yapilmali. amerikada sunnet olun diye devlet tesvik ediyor bu sapiklar muslumnalri almanlastirmak icin sunneti yasakliyor bunu kim cikarmissa vurun bu adam bunu muslumanlr icin yapiyor almayin alman arabasi artik yeter pkk en cok geliri almanyadan sagliyor yeter ya insanlari bozmak icin her pisligi yapmaya calisiyor bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki