Kardinaller, yeni Papa seçimi için toplandı

Hristiyan Katolik Kilisesi'nin ruhban sınıfında, Papa'dan sonra gelen en önemli din adamı konumundaki Kardinaller, Papalık seçim tarihi ve hazırlıklarını görüşmek üzere toplandı.

Kardinaller, yeni Papa seçimi için toplandı
Kardinaller, yeni Papa seçimi için toplandı
GİRİŞ 04.03.2013 12:14 GÜNCELLEME 04.03.2013 12:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı iken görevinden feragat eden Emerit Papa 16. Benediktus'un halefini belirleme çalışmaları, bugün yeni Papa'yı seçecek Kardinallerin ilk kez Vatikan'da bir araya gelmesiyle resmen başladı.

Kardinaller, Kardinaller Meclisi Dekanı Kardinal Angelo Sodano'nun daveti üzerine Roma'ya gelmeye devam ederken, Roma'da bulunanlar yerel saatle 09.30'da Kardinaller Meclisi Genel Kurulu'nda Papalık seçim tarihini belirlemek ve seçime ilişkin hazırlık aşamalarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Basına yansıyan haberlerde, Papalık seçim sürecinin başlaması için öne çıkan tarihler 9 ya da 11 Mart olarak ifade ediliyor.

AA

YORUMLAR 2
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    hristiyanın papası kardinali bize ne, biz neden bir halife seçemiyoruz. halifelik kaldırıldığında bırakın müslümanları, hristiyanlık alemi bile şaşkınlıktan küçük dilini yuttu. Türkiye tüm müslümanların ve müslüman ülkelerinin desteğini temsil eden halifeliği neden kaldırdı, bu çılgınlık yorumları yapıldı. malum camilerimiz samanlık ve ahır yapıldı, halifelikte kaldırılarak ülkemizi hristiyanlaştırmak mı istediler. zira malum zihniyet için en büyük tehlike irtica adı altında müslümanlıktı.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bizi ne ilgilendirir ya ?. ister papa seçsinler ister ana !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak