Bakan Çelik'ten Avrupa'ya sert sözler!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa'nın teröre karşı duruşuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya sert sözler!
Bakan Çelik'ten Avrupa'ya sert sözler!
GİRİŞ 09.03.2017 14:45 GÜNCELLEME 09.03.2017 14:54

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Avrupa'nın teröre karşı duruşuna yönelik twitterda önemli açıklamalarda bulundu.

AVRUPA'DA YÜKSELEN IRKÇILIK DAEŞ İLE İKİZ KARDEŞ!

Bakan Çelik mesajinda," Avrupa'da yükselen aşırı sağ/ırkçı siyasi hareketler ile DEAŞ ikiz kardeşlerdir. Aynı değerleri tehdit ediyorlar ve her birinin arzuladığı dünya düzeni diğeri için de hayat sahasıdır. Avrupa siyasi haritası giderek artan biçimde aşırı sağın rengi ile boyanıyor. Demokrasi renginin solması demektir bu." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'E KATKI SAĞLIYOR

DEAŞ'e koyulan tavır aşırı sağa da koyulmazsa bu DEAŞ' i ideolojik olarak güçlendireceğini vurgulayan Çelik, "Avrupa'daki her islamofobik ve anti-semitik tavır DEAŞ'e katkı sağlıyor. Resmin tamamını görmeden etkili bir mücadele edilemez. Önce ideolojik mücadele olmadan terörle mücadele fiziken başarılı olamaz"

MÜCADELE EDİLMELİDİR

Avrupa'da yükselen ırkçılıkla mücadele etmeyenlerin DEAŞ'la mücadelesi gerçekçi olmadığını belirten Çelik, "Demokrasiler ve insanlar arasına duvarlar örülmesi, aşırı sağa ve DEAŞ'e destek üretiyor. Aşırı sağ/ırkçı hareketlerle DEAŞ'in güçlenmesi birbirini besliyor. Sonuçta siyasi değerleri tehdit ediliyor. Avrupa için DEAŞ'la gerçek mücadelenin ilk basamağı İslamofobya ve anti-semitizmle mücadele olmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı