Vali patladı: ABD'yi büyük yapmayacağız

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Make America great again" (Amerika'yı yeniden büyük yap) sloganını eleştirdi. Como, "Her ABD'li her şekilde eşitliğe kavuştuğunda, büyüklüğe ulaşacağız" dedi.

Vali patladı: ABD'yi büyük yapmayacağız
Vali patladı: ABD'yi büyük yapmayacağız
GİRİŞ 16.08.2018 09:10 GÜNCELLEME 16.08.2018 09:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Make America great again" (Amerika'yı yeniden büyük yap) sloganını eleştirerek, "Amerika'yı yeniden büyük yapmayacağız, ABD hiç o kadar büyük değildi. Büyüklük seviyesine ulaşamadık. Ancak her ABD'li her şekilde eşitliğe kavuştuğunda, büyüklüğe ulaşacağız" diye konuştu.

Cuomo, Manhattan'da katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Trump'ın ABD'yi daha fazla cinsiyetçi, ırkçı ve göçmenlere karşı hoşgörüsüz zamanlarına geri döndürmek istediğini söyledi. AA'nın haberine göre New York'un liberal bir alternatif olarak kalacağını belirten Cuomo, burada tüm etnik kökenden inanların aynı olanaklara sahip olacağını dile getirdi.

 

 

"AMERİKA'YI YENİDEN BÜYÜK YAPMAYACAĞIZ"

Trump'ın "Make America great again" sloganına da atıfta bulunan Cuomo, "Amerika'yı yeniden büyük yapmayacağız, ABD hiç o kadar büyük değildi. Büyüklük seviyesine ulaşamadık. Ancak her ABD'li her şekilde eşitliğe kavuştuğunda, büyüklüğe ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamaları Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilen Cuomo'nun basın danışmanı Dani Lever bu gelişme üzerine bir açıklama yayımladı. Lever, "Vali, ABD'nin büyük olduğuna ve bu büyüklüğün her erkek, kadın ve çocuk tam bir eşitliğe kavuştuğunda tam olarak gerçekleşeceğine inanıyor. Trump eski zamanlara geri dönerek ABD'yi büyük yapmaktan bahsederken, kölelik, ayrımcılık, ırkçılık ve cinsiyetçilikle mücadele ettiğimiz günleri görmezden geliyor" ifadelerine yer verdi.

Vali Cuomo'nun 2020'de yapılacak ABD Başkanlığı seçimlerinde Trump'ın rakibi olması bekleniyor. Trump, geçen aylarda New York'a yaptığı bir ziyaret esnasında Cuomo'nun kendisine rakip olmamak için söz verdiğini açıklasa da Vali Cuomo bu açıklamaları yalanlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin çöküşünü hızlandıracağız inşallah.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikan emperyalizminin çöküşü 10 yıl önce başladı. dolar içi boşalmış bir balon artık.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika durgun diyil bulanık suda şu an amerikada her an siyahi zenci isyanı patlak verebilir ayzın bi yere vay be arkadaş demşdi dersiniz! ''amerikanın sonu bu zencilerle gelicek ve amerikada büyük bi zenci imparatorluğu kurulucak ve tüm beyazlar amerika dan diyil tüm kuzey ve güney amerika kıtasından atılıcak yerli halk kızıldereliller ve inkalar hariç eyer yaşarsak hep birlikde göreceğiz ama ölürsek bizden sornaki gelenler görecek amerikada ki tüm beyazlar çok vahşice öldürülecekler ve dünyadaki tüm amerikanın sömürdüğü ülkelerdeki insanların öldürülmesinin öcü alınmış olucak izleyin !
    Cevapla
  • Halid bin Velid 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD yaşayanlar M beden giyinimli olsaydı. Böyle uçurumlar olmazdı. Onun için ABD yaşayanlar İslamı araştırsınlar İslamla tanışsınlar dengeyi görecekler
    Cevapla
  • Yorumsever 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayret.. Vali başkana kafa tutuyor.. Bizim ülkemizde olsa adamı hemen ihraç ederler
    Cevapla
  • Erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah cehalet, cehalet!!! Amerika'da vali demek, state governer demektir. Yani o eyalette halkın oylarıyla seçilen başkandır. Türkiye'deki gibi merkezi hükumetin bir görevlisi, memuru değildir. Bir eyaletten başkan seçildikten sonra bütün eyaletlerin başkanı olmak için adım atması kadar tabii bir şey olabilir mi? Bu durumda benzer şekilde " Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'a kafa tutuyor, Türkiye'de olsa ihraç ederler." demek gibi bir şey. Nereden kim ihraç ediyor? Kaldı ki daha Muharrem İnce'yi kendi partisi bile seçmedi. :)
    Cevapla
  • Kadir dadaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    çünkü vali seçilmiş.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma bu ülkede başkana yapılan hakaretler hangi ülkede yapılabilir.
    Cevapla
  • Bozoklu 5 yıl önce Şikayet Et
    ne büyüksün abd degilmi? Onların demokrasisi Müslümanlara gelince işlemez. Göz boyamalarına kapılma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim