ABD bombayı patlattı! Ortadoğu ülkesine ilk kez F-35'lerini indirdiler

ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-35 savaş uçakları ilk defa bir Ortadoğu ülkesine konuşlandırıldı. ABD'nin koalisyon güçlerini desteklemek için F-35A uçaklarını BAE'nin Al Dhafra Hava Üssüne getirdi. Uçaklar 15 Nisan tarihi itibarıyla üsse iniş yaparken, ABD'nin Ortadoğu'ya konuşlandırdığı ilk operasyonel F-35'ler olarak da kayda geçti. Daha önce İsrail bu coğrafyada F-35'leri kullanan ilk ülke olmuştu.

ABD bombayı patlattı! Ortadoğu ülkesine ilk kez F-35'lerini indirdiler
ABD bombayı patlattı! Ortadoğu ülkesine ilk kez F-35'lerini indirdiler
GİRİŞ 16.04.2019 17:41 GÜNCELLEME 17.04.2019 12:02
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerinin koalisyon kuvvetlerini desteklemek için F-35A tipi 5. nesil savaş uçaklarını Ortadoğu'ya konuşlandırmaya karar verdiği belirtildi.

"İLK OPERASYONEL F-35 FİLO"

Kararla ilgili olarak 4. Filo Komutanı Yosef Morris, "Hava Kuvvetleri'ndeki ilk operasyonel F-35 filosu olarak, 2015 yılında ilk jetlerimizi aldığımızdan beri bunun için çalışıyoruz. Havacılarımız her türlü göreve hazır durumdadır" dedi.

 

 

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NE KONUŞLANDI

Konuşlandırma planı kapsamında 388. ve 419. savaş filolarına bağlı F-35A jetlerinin 15 Nisan tarihi itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Al Dhafra Hava Üssü'ne iniş yaptı.

ORTADOĞU'YA GELEN İKİNCİ F-35 FİLOSU

Böylelikle ABD'nin en yeni savaş uçağı olan 5. nesil F-35 tipi jetleri, İsrail'in uçaklarından sonra Ortadoğu coğrafyasına gelen ikinci F-35 filosu oldu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 38
  • Zeki Yüksel-ZY 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım konu, Türkiye bu F35 uçaklarının yapımında ortak ülke fakat ne hikmetse, hala 1 tane dahi Türkiyeye gelmiş değil. Daha pilotlar abd de eğitim görüyorlar. Elin yahudisi, japonu bilmem neresi almış biz hala beklemedeyiz. verip vermeyecekleri de meçhul...
    Cevapla
  • ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan alayınız gelin alayınıza hattinizi bildiririz
    Cevapla
  • Hasan hoca43 5 yıl önce Şikayet Et
    Sular ısınıyor. Ş 400 ler acilen getirilip konumlandırılmalı, 3. Dünya harbi patlamak uzere . Ramak kaldı. Ey müslümanlar kuffara karşı birlik olun bırakın firkalaşemaları, gruplasmalari, birlik zamanı.
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd bize f35 verme iha lari nasil yaptiysak onunda kralini yapacagiz patriot verme onunda kralini yapacagiz biz yapacaz siz izleyeceksiniz
    Cevapla
  • Ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi kuşatıyorlar farkında mısınız? Thaad sistemi hem itrail'e hem de kuzeyimizde Romanya'ya kuruldu. yunan tarafına ciddi yığınaklar yapılıyor ve akdeniz hattına mısır israil rum kesimi ile hat çekildi. S400 elzemdir fakat suriyenin kuzeyine başlatılacak büyük bir harekat bu şeytani kuşatmayı birfiil harekete geçirebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki