Bahreyn Prensi'nin şaşırtan dileği

Bahreyn Prensi Şeyh Nasır bin Hamad el-Halife, ''Arap Baharı''nın Bahreyn'den başlamasını isterdim'' dedi.

Bahreyn Prensi'nin şaşırtan dileği
Bahreyn Prensi'nin şaşırtan dileği
GİRİŞ 26.11.2012 13:05 GÜNCELLEME 26.11.2012 13:05

Prens Şeyh Nasır, ''Bunu Majesteleri'ne (Bahreyn Kralı) de söyledim ve şimdi medya önünde de söylüyorum; ben Arap Baharı'nın ilk önce Bahreyn'den başlamasını ve Bahreyn'in bir örnek teşkil etmesini isterdim'' şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Konseyi'nin başkanlığını da yapan Prens Şeyh Nasır, kendisinin geçleri  de temsil ettiğini söyleyerek, ''Bahreyn sokaklarında protesto gösterileri yapan gençler, gençleri temsil etmiyor. Onlar Bahreyn'e sadık değiller'' görüşünü savundu.

Bahreyn sokaklarında protesto yapan gençlerin taleplerini değerlendirmede kendisinin tarafsız olamayacağını belirten Prens  Şeyh Nasır,''Öncelikle şunu ifade etmeliyim, ben Kral'ın oğluyum ve bu yüzden tarafsız olamam. İkinci olarak da, Bahreyn hükümetinin işsizliğe karşı attığı adımlar gençleri desteklediğinin göstergelerinden biridir''ifadelerini kullandı.

Olaylar başladığında Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El- Halife'nin doğru tarafta yerde almaya karar verdiğini ve bu yönde hareket ettiğini söyleyen Prens Şeyh Nasır, Bahreyn'deki olayların medya tarafından çarpıtıldığını ileri sürdü. Prens Şeyh Nasır şöyle konuştu:

''Medya sektörünün dünyayı nasıl değiştirdiğini biliyoruz. Kameranın açısı, dünyaya gerçekleri  göstermek için çok küçük. Medya göstermek istediğini gösteriyor, saklamak istediğini de saklıyor. Ülkedeki olaylara ilişkin Bahreyn hükümeti yapması gerekenleri ve beklentileri yerine getirdi. Medya sebebiyle kısmen kaybettiğimiz güvenimizi geri kazandık.''

''Türkiye, diğer ülkeler için büyük bir örnek''

Bahreyn Prensi Şeyh Nasır, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarının büyük bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Suriyeli sığınmacılara Bahreyn hükümeti adına 1.3 milyon dolar bağış yapan Prens Şeyh Nasır, Suriyeli sığınmacılara yardım yapan kişi olmaktan ve Türkiye'nin yaptıklarından ötürü duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler