YKS sınav sonucu açıklanma tarihi: TYT – AYT –YDT sonuçları...

YKS sonuçları için heyecan dorukta. 2 milyondan fazla lise mezunu öğrencinin girdiği YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) diğer adıyla üniversiteye geçiş sınavı sonuçları için tarih belli oldu. 15 - 16 Haziran tarihlerinde düzenlenen YKS sonuçları için açıklama yapan ÖSYM takvimi belirledi. Peki üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte öğrencilerin merakla beklediği o tarih...

YKS sınav sonucu açıklanma tarihi: TYT – AYT –YDT sonuçları...
YKS sınav sonucu açıklanma tarihi: TYT – AYT –YDT sonuçları...
GİRİŞ 10.07.2019 11:29 GÜNCELLEME 10.07.2019 11:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Üniversite sınavı olarak bildiğimiz YKS üç oturum olarak 15 Haziran cumartesi ve 16 Haziran pazar günü gerçekleşti. YKS'ye giren adaylar şimdiden sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili takvimi sınav takvimini belirleyen ÖSYM üniversite sınavı yani YKS sonuçlarını 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklayacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından ise tercih dönemi başlayacak.

 

YKS SONUÇ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM’nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara TC. Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS’e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

 

TEMEL YETERLİLİK TESTİNDE KAÇ SORU SORULDU?

TYT'de Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru soruldu.

TYT SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLADI KAÇTA BİTTİ?

YKS’nin 2. oturumu olan TYT - Temen Yeterlilik Testi ise 15 Haziran 2019 cumartesi günü gerçekleşti. Bu sınav da aynı AYT gibi saat 10:15’te başladı 135 dakika sürdü. (AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Temek Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.)

TYT BARAJ PUANI

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin girdiği 2019 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için öğrenciler en az TYT’de 150’yi geçmek yani 15 net yapmak zorunda.

ALAN YETERLİLİK TESTİNDE KAÇ SORU SORULDU?

AYT'de Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 40, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. 

AYT SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLADI KAÇTA BİTTİ?

YKS’nin 2. oturumu olan AYT - Alan Yeterlilik Testi ise 16 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleşti. Bu sınav da aynı TYT gibi saat 10:15’te başladı 180 dakika sürdü. (AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.)

AYT BARAJ PUANI

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin girdiği 2019 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için öğrenciler en az AYT'de 180’yi geçmek yani 20 net yapmak zorunda.

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihleri ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği üzere, tercihler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlıyor. Buna göre, 2019 üniversite tercih döneminin 18 Temmuz'dan sonra başlaması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

YORUMLAR 9
  • Sadenur 4 yıl önce Şikayet Et
    İptal edilen sorular için öğrencilere ek puan verilmeli bence çünkü öğrenciler yapmak için zaman harcadılar demeli zamanlarından çalınmış oluyor. Soruları hazırlayanların teprik etmek lazım.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper yaaaaa
    Cevapla
  • Rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde 2017-
    Cevapla
  • Zilan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence soruyu hazırlayanlara dava açılmalıı .soruyla uğraşanlara ekstra puan verilmeli
    Cevapla
  • Handankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet görmek çok istiyorum çok istiyorum Delirmek istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı