Gümrüklerde kanserojen alarmı verildi

Okul malzemelerinde tespit edilen kanser yapıcı 'fitalat' tespit edilmesiyle ilgili önemli karalar alındı. Bakan Yazıcı, gümrüklere laboratuar kurulması talimatı verdi. Denetimler 81 ile yayıldı.

Gümrüklerde kanserojen alarmı verildi
Gümrüklerde kanserojen alarmı verildi
GİRİŞ 29.09.2011 09:50 GÜNCELLEME 29.09.2011 09:50

Tuğba Ergin'in haberi

Okul malzemelerinde uzmanları dehşete düşüren ‘fitalat’ skandalı üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetimleri 81 kente yayma kararı aldı.

Piyasada satılan her iki kırtasiye ürününden birinin kanserojen madde içermesi nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yurtiçinde denetim ve tedbirlerin artırılması için Gümrük ve Ticaret İl Müdürlükleri’ne talimat gönderdi. Sadece dört kentte yapılan kontrollerin ardından uzmanları bile dehşete düşüren bir tablonun çıkması nedeniyle denetimler 81 kente yayıldı. Yazıcı, belirtilen sınırların üzerinden fitalat içeren kırtasiye malzemelerini üreten ve piyasaya süren tüm firmaların tek tek tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Bu talimat üzerine müfettişlerin şok baskınlarla üretici ve ithalatçıları denetleyecekleri öğrenildi.

Laboratuvarlar kurulacak

Gümrüklerde de özel önlemler alındı. 24 saat denetimin yapılacağı gümrük kapılarında sağlıksız malzemelerin tespitinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla laboratuvarların kurulmasına karar verildi. Böylece küçük çocukların sağlığını tehdit edecek kanserojen madde içeren ürünlerin yurtiçine girmesinin engelleneceği vurgulandı.

BUGÜN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!