YARSAV'ın suç duyurusu Yargıtayda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtaydaki bir davaya ilişkin ifadelerinin ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı vererek gönderdiği dosya Yargıtaya ulaştı.

YARSAV'ın suç duyurusu Yargıtayda
YARSAV'ın suç duyurusu Yargıtayda
GİRİŞ 03.01.2014 18:25 GÜNCELLEME 03.01.2014 19:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İddialara konu olan kişinin Yargıtay üyesi olması halinde olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza dairesi üyesi atanacak.

Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek.

Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak.

Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikayete konu olayın kişisel suç içermesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda incelenecek.

Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

Savcılığın, evrakı, suç duyurusunda "yüksek yargıç" ifadesi geçtiği gerekçesiyle takdir ve ifası açısından yetkili organ olan Yargıtay Birinci Başkanlık Kuruluna gönderdiği belirtildi.

Savcılığın, görevsizlik kararı vererek Yargıtaya gönderdiği yazıda suç tanımı "görevi kötüye kullanma ve yasa dışı örgüt" iddiası olarak yer aldığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yüksek yargıyı kökten yenileyin !. Çürümüş bunların hepsi !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!