Diyarbakır'da okullar 6 gün tatil edildi

Diyarbakır Valiliği tarafından alınan karar gereğince ildeki tüm eğitim kurumları 13 Ekim 2014 Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Diyarbakır'da okullar 6 gün tatil edildi
Diyarbakır'da okullar 6 gün tatil edildi
GİRİŞ 08.10.2014 15:55 GÜNCELLEME 08.10.2014 15:55

IŞİD'in Kobeni'ye saldırmasını bahane eden gruplar HDP'nin 'Sokaklara çıkın' çağrısı üzerine önceki gün sokaklarda eylem başlatmış ve bugüne kadar devam eden olaylarda 10 kişi hayatını kaybederken, bir çok iş yeri, çok sayıda araç yakılmıştı.

HAKKARİ'DE 1 GÜN TATİL

Hakkari ve ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Hakkari merkez Yüksekova Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ilköğretim ve lise düzeyinde ki okullar 1 gün tatil edildi. Yüksekovada sessiz bekleyiş devam ederken esnaf kepenklerini açmadı. Öte yandan Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversitesi'nde bugünden itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

TATVAN'DA 2 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün akşam Kobani’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yapışan basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda zarar gören 2 okulda bugün için eğitime 1 günlük ara verildi. İlçede çıkan olaylar nedeniyle camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokulları yapılacak tadilat nedeniyle 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede çıkan olaylarda camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokullarında 8 Ekim Çarşamba günü için 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini belirterek, tadilattan sonra eğitime devam edileceğini belirtti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ

Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor