Cami camaatine trafik eğitimi

Yozgat'ta, cuma namazı için camiye gelen vatandaşlara trafik eğitimi verildi

Cami camaatine trafik eğitimi
Cami camaatine trafik eğitimi
GİRİŞ 21.11.2014 15:46 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:46

Emniyet Müdürlüğü ekipleri. "Güvenli Traktör Kullanımı Projesi" kapsamında cuma namazı için camiye gelen vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, Saray köyündeki Nadir Camisi'ndeki eğitimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının güvenli traktör kullanımı hakkında vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Hedeflerinin daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu ifade eden Tuğrul, "Üreticilerimiz tarım alanlarında, bahçelerinde, bağlarında işleriyle meşguller. Eğitimlere katılamıyorlardı. Biz de böyle bir düşünceyle hareket ettik. Cuma namazlarından önce camiye gelen tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı amaçlıyoruz. Özellikle D-200, E-88 karayolları üzerinde bulunan ve bu karayollarını etkin bir şekilde kullanan köylerimize, beldelerimize ve yerleşim yerlerinde ikamet eden üreticilerimize öncelik veriyoruz" dedi.

Eğitimlerin sonuç verdiğini, çiftçilerin trafikte eğitimden sonra daha bilinçli davrandığını belirten Tuğrul, şöyle devam etti:

"Eğitimlere devam edeceğiz. Her cuma başka bir beldemizde ya da yol güzergahındaki köyümüzde eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Şuana kadar 3 bin kişiye ulaştık. Eğitim odaklı, insan odaklı yaklaşımlarla can ve mal kaybını en aza indirmek en büyük hedefimiz. Bu kapsamda düzenlediğimiz eğitim programlarına katılım çok düşük oldu. O nedenle böyle bir uygulamayı hayat geçirdik. Olumlu gelişmeler de aldık. Camide vatandaşlarımıza A’dan Z’ye trafik eğitimi veriliyor. Özellikle karayollarını traktörler ve römorklarıyla kullanan vatandaşlarımızı 'güvenli kullanıcı nasıl olur', 'emniyet tedbirleri' ve 'kazaları önleyici tedbirler nelerdir' konularında bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

Eğitim programında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Ercan Birer, traktörlerin diğer araçlara göre daha düşük hızla seyretmesi nedeniyle kazaların meydana geldiğine dikkati çekti.

Eğitimin ardından katılımcılara reflektör dağıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak