Yıldırım Beyazıt Üniversitesine modern kampüs

Üniversitenin Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek Esenboğa Kampüsü'nün temeli yarın törenle atılacak

Yıldırım Beyazıt Üniversitesine modern kampüs
Yıldırım Beyazıt Üniversitesine modern kampüs
GİRİŞ 06.01.2015 15:08 GÜNCELLEME 06.01.2015 15:08

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü'nün temeli yarın törenle atılacak.

TOKİ yaptığı yazılı açıklamada, yükseköğretimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen çalışmalara hız verildiğini belirtildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Bilkent'teki Tıp Fakültesi Sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasının açılışa hazır hale getirildiği, Çubuk'taki Esenboğa Kampüsü'nün temelinin de yarın törenle atılacağı bildirildi.

Açıklamada, temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı ifade edilerek, kampüsle ilgili şu ayrıntılara yer verildi:

"Uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü Selçuklu Mimarisi'nde tasarlandı. Kampüste ilk etapta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapılar TOKİ tarafından inşa edilecek. Projede 24 amfi salonu,100 derslik, 22 laboratuvar yer alacak. TOKİ'nin yapımını üstlendiği Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, çevre düzenlemesi ile de dikkat çekecek. Proje kapsamında 6 bin civarında ağaç dikilecek. Yaklaşık 550 araçlık otopark ile 2 futbol sahası, 1 tenis kortu, 1 voleybol sahası ve bir basketbol sahası bulunacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi